La Vanguardia (Català)

L’AMB vol que els taxis deixin de cobrar per les maletes

- Barcelona

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) vol que els taxistes deixin de cobrar un euro per cada maleta que portin els clients. L’Institut Metropolit­à del Taxi (IMET) acaba de donar a conèixer la seva proposta tarifària per al sector de cara a l’any que ve. La novetat que més crida l’atenció és la supressió d’aquest suplement recuperat l’any 2015. La mesura, que sempre va ser molt controvert­ida i va generar moltes divisions entre els profession­als, pretenia animar la recaptació dels conductors, que encara arrossegav­a els llasts de la crisi econòmica.

En aquests moments els taxistes que no volen perdre l’euro per maleta estan pressionan­t les seves entitats del sector perquè rebutgin els plans de l’administra­ció i no acceptin la seva última proposta tarifària. La major part d’associacio­ns de profession­als van convocar ahir una protesta que se celebrarà demà dijous davant de la seu de l’AMB a la Zona Franca. Les noves tarifes solen ser acordades per l’administra­ció i els profession­als, i acostumen a entrar en vigor al principi de les festes nadalenque­s.

L’altra novetat que incorpora la proposta tarifària de l’IMET és l’encariment del suplement de l’aeroport, que passa de 3,10 a 4,10 euros. Un any més queda descartada la instauraci­ó d’una tarifa plana entre l’aeroport i el centre de la ciutat. De tota manera, des de l’estiu passat els usuaris tenen la possibilit­at de saber abans el preu tancat de qualsevol trajecte fent ús d’una aplicació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain