La Vanguardia (Català)

Qui és l’home del vídeo que va matar l’Héctor?

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana per resoldre un assassinat a Sabadell al juny

- Barcelona

Per primera vegada en la seva història els Mossos d’Esquadra recorren a la col·laboració ciutadana per mirar d’identifica­r l’autor d’un crim. La matinada del 29 de juny l’Héctor va ser assassinat a sang freda i al mig del carrer per un home que, segons tots els indicis, no coneixia. Una càmera de seguretat va gravar la seqüència. La víctima estava asseguda a la vorera i consultava l’ordinador portàtil. Un home s’hi acosta. Intercanvi­en quatre frases. De sobte empunya una arma blanca i l’apunyala. L’agressor abandona l’escena en companyia d’una dona. Al cap de pocs minuts tornen, comproven que la víctima està estirada i que no es mou. Fugen i l’abandonen malferit. El jove va morir dessagnat poc després.

Si l’objectiu era robar-li, com es podria suposar, l’agressor no es va emportar res. Durant els últims quatre mesos el grup d’homicidis de la regió policial metropolit­ana nord ha investigat la vida de l’Héctor, un informàtic barceloní de 32 anys empleat en una entitat bancària de Sabadell.

Aquell dia va treballar amb normalitat. Quan va sortir va menjar alguna cosa amb uns amics. Es va entretenir i cap a un quart de cinc de la matinada es va quedar sol i es va asseure a la vorera a consultar l’ordinador portàtil.

A les imatges gravades es veu una parella que passa pel costat del jove. L’observen, però en aquell moment passa per l’escena un altre transeünt i la parella continua caminant. Però tornen. La dona espera en un segon pla i l’home s’acosta fins a l’Héctor. Intercanvi­en quatre frases. Sense que passi res, el jove rep una punyalada. L’agressor se’n va amb la dona. Ni tan sols corren. Al cap de poca estona tornen, s’acosten a la víctima, comproven que està malament i l’abandonen. Fins ara.

Els investigad­ors creuen que han exhaurit totes les línies de treball. L’Héctor no tenia enemics ni han trobat absolutame­nt res que es pugui relacionar amb el seu assassinat. Els Mossos sospiten que la trobada va ser casual, que la intenció era robar-li i que el van apunyalar.

Ara han demanat col·laboració ciutadana per veure si algú reconeix l’home o la dona. La informació que es faciliti pot ser anònima a través del correu mossos.homici disabadell@gencat.cat, o mitjançant WhatsApp o Telegram, o trucant al 667-089-796.

 ?? MOSSOS D'ESQUADRA ?? Els sospitosos del crim
MOSSOS D'ESQUADRA Els sospitosos del crim

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain