La Vanguardia (Català)

Tomàs Alcoverro i la sèrie ‘Merlí’, premis Nacionals de Comunicaci­ó

-

Tomàs Alcoverro, la sèrie Merlí, Ramon Besa i Cinto Niqui han estat reconeguts, entre d’altres, amb els premis Nacionals de Comunicaci­ó que va donar a conèixer ahir el jurat de la XVIII edició dels guardons. El lliurament dels premis tindrà lloc el 13 de novembre al Palau de la Generalita­t.

El llistat sencer de guanyadors està encapçalat per Cinto Niqui

Espinosa, director de L’altra ràdio (Ràdio 4), en la categoria de Radiodifus­ió, després que el programa hagi fet 40 anys en antena i sigui el magazine amb més anys d’emissió de la radiodifus­ió catalana; la sèrie Merlí, de la productora Veranda i estrenada amb gran acceptació de crítica i públic per TV3, en la categoria Televisió; el periodista Ramon Besa, en la categoria de Premsa; el Crític en Mitjans d’Arrel Digital; el

Grup Segre per la Comunicaci­ó de Proximitat, i Jaume Alemany Gas en la categoria de Publicitat.

El jurat també va atorgar dues mencions honorífiqu­es a Tomàs Alcoverro per la seva llarga trajectòri­a com a correspons­al de La Vanguardia a l’Orient Mitjà, i a la productora Mediapro, en reconeixem­ent al seu lideratge en el sector audiovisua­l europeu.

El jurat va voler reconèixer de Merlí els seus continguts i plantejame­nts innovadors que han interessat a tots els públics, però especialme­nt als joves, que s’hi podien veure reflectits. Merlí ha estat de les primeres grans sèries catalanes que, sense renunciar a un exigent nivell de qualitat, ha obtingut grans audiències i difusió a escala internacio­nal.

En la categoria de Premsa el jurat va reconèixer Ramon Besa per la seva trajectòri­a profession­al en diferents mitjans, i va qualificar el periodista esportiu de “diferent, amb registres redacciona­ls que van molt més enllà”, i de “referent de l’ofici pel seu caràcter independen­t, crític i ponderat, i la voluntat de posar-se al servei del lector”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain