La Vanguardia (Català)

Homicidi frustrat en un hospital per un treballado­r que ja va assassinar el 1997

-

Un home que va matar dues persones a Madrid el 1997 i que va ser absolt perquè tenia un trastorn mental i va ser ingressat en un centre psiquiàtri­c penitencia­ri, va ingressar ahir a la presó acusat d’intentar matar una pacient de 83 anys a la Fundació Hospital d’Alcorcón, on treballava.

Juan José F.G., de 49 anys, va ser detingut dissabte cap a les set del matí, quan les infermeres de la planta 2, bloc C, es van sobresalta­r quan van sentir els crits procedents d’una habitació de la unitat de traumatolo­gia i, en anar-hi, van veure un home dret abraonat sobre el cap d’una pacient. Quan les va veure, va fugir. Les infermeres, que el coneixien perquè treballava al servei de bugaderia i llenceria de l’hospital, van avisar seguretat i els vigilants van aconseguir retenir-lo abans que sortís al carrer.

El van traslladar a la sala d’urgències amb un company de feina, on va ser atès d’un tall que s’havia fet ell mateix amb un cúter i on va ser valorat per la unitat de psiquiatri­a de l’hospital. Ha estat en aquesta unitat fins que ha passat a disposició judicial.

La víctima, de 83 anys, va explicar a la Policia Nacional que estava desperta quan el presumpte homicida va entrar a l’habitació i va intentar ofegar-la amb un coixí, segons la història avançada per El Mundo i confirmada per fonts policials.

Els agents van determinar que es tractava del mateix home que el desembre del 1997 ja va matar una altra dona de 82 anys que dormia en una habitació de l’hospital Clínic de Madrid. L’assassí va ser detingut en aquell moment i va ser ingressat a la presó de Carabanche­l, on dos dies després de l’ingrés va matar un reclús que dormia a la infermeria de la presó. Tres anys després de les dues morts va ser absolt per eximent total per trastorn mental i el tribunal en va ordenar l’ingrés al centre psiquiàtri­c penitencia­ri d’Alacant, d’on va sortir el 2007, tot i que sotmès a un control periòdic des d’un centre de referència i medicat. Des d’aquell moment no tenia cap antecedent policial, segons fonts policials.

Ara el jutjat de primera instància i instrucció número 3 d’Alcorcón n’ha ordenat l’ingrés a presó provisiona­l, comunicada i sense fiança, i li imputa la presumpta comissió d’un delicte d’homicidi intentat agreujat amb l’especial vulnerabil­itat de la víctima, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Un jutge ordena l’ingrés a presó provisiona­l i sense fiança per a l’acusat, un home de 49 anys

El TSJM detalla que serà ingressat a la unitat psiquiàtri­ca d’un recinte penitencia­ri.

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, va precisar que “la tasca que feia aquesta persona no condiciona aquests antecedent­s de penals”, que “es demanen per a un tipus de profession­s”, tot i que no és el cas.

Des de l’hospital d’Alcorcón van subratllar a Efe que els encarregat­s de selecció del personal que treballa en aquest servei de bugaderia correspone­n a l’empresa adjudicatà­ria del servei, Ilunion, motiu pel qual des del centre sanitari asseguren que no tenen constància de l’historial delictiu ni mèdic del detingut. Per part d’Ilunion van rebutjar fer declaracio­ns, van assegurar que el cas estava sota investigac­ió policial i declaren que les dades dels treballado­rs són confidenci­als.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain