La Vanguardia (Català)

Menú Messi

- Joan Josep Pallàs

Va tornar el futbol al Camp Nou després de 23 interminab­les dies d’absència i el Barça ho va agrair. De fet, es va confirmar que l’únic bo d’ajornar el clàssic va ser saltar-se la jornada en què es va utilitzar la pilota d’hivern, un nyap de coloraines els dissenyado­rs de la qual haurien d’estar buscats per la Interpol. Es va jugar per tant amb una pilota convencion­al, va tornar la normalitat, paraula robada del nostre vocabulari últimament, i es va imposar l’equip de Valverde com sol fer-ho, amb un desplegame­nt vistós però sense excessos i guiat per un Messi que cada dia està millor. Va ser la típica victòria intersetma­nal, un partit amb aroma de menú de dimarts en un restaurant de confiança: primer, segon i postres. Res de memorable, però reconforta­nt.

És curiosa la debilitat que sent el Camp Nou per Arturo Vidal, un home d’aspecte gamberro i veu aflautada, potser per això capaç de combinar un futbol elemental i fins i tot rudimentar­i amb tocs subtils com el d’ahir a la nit en el 2-1, semblant al de la remuntada de Sergi Roberto, detalls que ajuden a entendre la llista de clubs importants pels quals ha passat el xilè. Pep Guardiola va explicar a Ricard Torquemada en una interessan­t conversa divulgada ahir que el Bayern l’hi va fitxar quan era entrenador i que en va saber treure molt profit, òbviament no com a interior ortodox per al seu joc posicional, però sí per explotar la seva verticalit­at i mentalitat

És curiosa la debilitat que sent el Camp Nou per Arturo Vidal, jugador fora de catàleg

esvalotado­ra. “Si hi havia guerra era millor tenir-lo”. Portat al llenguatge del Camp Nou, Vidal encaixa amb aquelles inopinades ovacions que regala la grada de tant en tant al jugador que, fins i tot sabent que no la salvarà, recorre 20 metres perquè una pilota no surti fora de banda. Vidal va complement­ar des de l’esquerra la fenomenal gambada i pulcritud estètiques de De Jong, una altra vegada esplèndid.

El Valladolid, ben organitzat (de vegades fa la sensació que molts rivals ho estan més que el Barça, guanyin, empatin o perdin; deu ser un efecte òptic), va caure derrotat després d’oposar resistènci­a a la primera mitja hora, però no hi ha equip modest que suporti la capacitat de generar perill de Leo Messi. L’argentí es despenja tot murri a la zona de tres quarts i des d’allà és capaç de veure-ho tot. De fer-ho tot.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain