La Vanguardia (Català)

Guardiola avala el Barça

“Ha guanyat 8 lligues d’11: li haurien de posar la catifa vermella”

- BARCELONA Redacció

Passat i present del Barça filtrats per la lupa de Josep Guardiola. En una entrevista amb Ricard Torquemada per a Catalunya Ràdio, el tècnic va aprofundir en la seva cultura futbolísti­ca, va recordar els seus anys al Barça, va omplir d’elogis Messi, va vaticinar que Xavi serà entrenador barcelonis­ta i va trencar una llança pel conjunt blaugrana actual.

Ernesto Valverde pateix periòdicam­ent l’acusació que no respecta el llibret clàssic que va coronar l’equip barcelonis­ta. “Amb diferents entrenador­s i presidents han aconseguit mantenirse. Amb matisos, doncs esclar. Volen jugar un 4-3-3, però com ajustes un 4-3-3 amb Messi o Suárez? Jo si fos al Barça probableme­nt jugaria com estan jugant i defensaria també com ho estan fent, segur”, va reflexiona­r el de

Santpedor. Entrant més al detall sobre el futbol del Barcelona, Guardiola va admetre que és menys posicional i no juga amb extrems tan oberts com a la seva època, però va negar que s’estigui traint l’essència de l’estil. “Volen atacar? Volen fer-ho passar bé a la gent? Això és l’essència. Encara m’agrada veure el Barça. Per sentiment de proximitat, perquè hi juga en Leo, perquè hi juga De Jong, perquè hi juga Busquets”, va exposar. En aquest sentit, va aplaudir la dinàmica barcelonis­ta. “Han guanyat vuit lligues en onze anys. Això és el més difícil que hi ha. Els haurien de posar la catifa vermella”.

Guardiola va pilotar el millor Barcelona de la història però també va patir un altre Barça, el de Luis Enrique, quan era entrenador del Bayern. “El Barça de Luis Enrique i el Liverpool actual són els rivals més durs a qui m’he enfrontat”, va assenyalar.

Mirant cap al passat li pregunten a Pep si hi hauria hagut cap

El Barcelona de Luis Enrique i el Liverpool actual són els rivals més durs a qui m’he enfrontat”

M’hauria agradat estar deu anys com a entrenador barcelonis­ta, però arriba un moment que dius: ‘Ja no’”

El de Santpedor està convençut que Xavi Hernández “tard o d’hora” dirigirà el Barça

manera d’allargar el seu cicle al Camp Nou. Guardiola va contestar així: “M’hauria agradat estar deu anys entrenant el Barça i crec que a Luis Enrique també, però arriba un moment que dius ‘Ja no’. Has de treballar molt, és molt exigent a tot arreu, el càrrec d’entrenador, però al Barça arriba un moment que tot ho tens més a flor de pell i tot t’afecta més”.

Del passat al futur, Pep no descarta dirigir un equip amb menys opcions de guanyar i admet que els seus títols es deuen a haver estat en equips de nivell i haver tingut futboliste­s fabulosos. “He guanyat perquè he estat en grans clubs i he tingut jugadors brutals, com ara Messi. No hi ha hagut mai ningú com en Leo i no crec que en vegi cap més d’igual”.

A l’horitzó barcelonis­ta apareix la figura de Xavi. Pep està convençut que agafarà les regnes del primer equip. “Tard o d’hora Xavi serà entrenador del Barça”.

 ?? ALEX LIVESEY / GETTY ??
ALEX LIVESEY / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain