La Vanguardia (Català)

L’Atlètic no passa de l’empat a Mendizorro­tza

- Madrid

L’Atlètic només va poder emportar-se un punt de Vitòria contra un aguerrit Alabès que va empatar deu minuts abans del final, quan els matalasser­s ja creien que tenien els tres punts al sarró.

El partit, igualat, lleig i sense oportunita­ts a la primera part, va derivar en una lluita de davanters en ratxa. Al minut 70 Álvaro Morata va aconseguir el 0-1 en el seu tercer partit consecutiu marcant. Li va respondre Lucas Pérez al minut 83. El cinquè partit consecutiu marcant per al davanter gallec.

Simeone va treure d’inici Marcos Llorente com a migcampist­a en lloc de Thomas i també va reservar Morata i Koke. La seva aposta va ser una dupla atacant amb Ángel Correa, un dels més destacats contra l’Athletic, i Diego

Costa, el seu home de referència a dalt.

Davant un Alabès que sempre surt a mossegar al seu camp, l’Atlètic no va estar còmode. La primera part va produir un joc travat, molt lluny de les àrees, i cap dels porters no va intervenir. El que va veure no li va agradar al Cholo, que va sortir al segon temps amb un altre pla. Va treure Llorente, que no acaba d’arrencar en la seva aventura matalasser­a, i va posar l’habitual, Thomas Partey. Al cap d’un quart d’hora va entrar Morata pel mexicà Herrera i l’Atlètic va guanyar agressivit­at.

Morata va trobar el gol de seguida. El gol va venir al minut 70, en una passada de Correa al madrileny. Morata va definir amb habilitat. El seu quart gol de la temporada, el tercer a la lliga.

L’Alabès no és un equip que es conformi. Va trobar l’empat en una rematada llunyana i espectacul­ar de Lucas Pérez que va superar l’estirada de l’eslovè Oblak.