La Vanguardia (Català)

El laboratori de Machín arriba a San Mamés

- Barcelona

L’Espanyol visita avui San Mamés amb l’objectiu de mantenir la ratxa de resultats i abandonar els llocs de descens com més aviat millor. L’Athletic Club, que acumula cinc partits sense guanyar, sembla un rival propici per aconseguir el tercer triomf consecutiu, el segon a la Lliga.

L’arribada de Pablo Machín a la banqueta blanc-i-blava ha suposat un canvi radical en la dinàmica de resultats. En temps rècord ha recuperat la confiança perduda apostant per un sistema en què els jugadors sembla que se senten còmodes. Però aquesta tranquil·litat podria ser tan sols una il·lusió si els punts no continuen arribant de tres en tres.

Ara com ara el gran problema sembla l’olfacte golejador dels davanters. El tècnic ha arribat a reconèixer que l’equip necessita reforçar-se al mercat d’hivern.

Però mentre això no se soluciona, Machín té altres recursos. Un pla dissenyat al seu laboratori particular.

En la seva etapa al Girona, el sorià va aconseguir que el seu equip fos el que més rendibilit­zés les jugades a pilota aturada de totes les lligues d’Europa. Aquest és l’objectiu del tècnic per solucionar els problemes amb el gol.

Ja en el partit contra el Vilareal es va notar un canvi en aquest aspecte del joc. Bernardo, autor del gol contra el Llevant, és la peça clau d’aquesta aposta, però també Calleri o Darder han disposat d’ocasions clares en aquests dos partits.

“Posar-ho a la pissarra és senzill, però després cal saber-ho executar”, explicava Machín sobre això, diumenge al Ciutat de València. “Els jugadors saben que és una faceta important, que quan no tens altres arguments cal esprémer-la”, va ratificar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain