La Vanguardia (Català)

El nou Palau espera Durant

L’estrella de l’NBA sorprèn en confessar que el seu somni és acabar jugant al Barça

- Barcelona

Els últims dies s’ha començat a enderrocar el Miniestadi, un pas més per a l’anhelat Espai Barça. Al seu lloc s’edificarà el nou Palau Blaugrana, amb capacitat per a 10.000 espectador­s. S’espera que per al curs 2022-2023 ja estigui a punt per a l’estrena. Aleshores Kevin Durant estarà a punt de fer 34 anys i amb prou feines li restarà un any del seu milionari contracte amb els Brooklyn Nets. Serà un moment idoni perquè el Barça reculli el guant de la superestre­lla de l’NBA i li contracti un avió perquè es vesteixi de blaugrana.

Fa temps que a les oficines del Palau es treballa en silenci i sembla que en la bona direcció. Una plantilla d’estrelles però molt compensada com la de Pesic aquesta temporada ho confirma, amb la cirereta de la sorprenent arribada de Nikola Mirotic en la seva maduresa, renunciant als milions i la glòria

de l’NBA. En aquesta línia s’ha d’entendre la recent i sorprenent declaració d’amor de Durant cap al club blaugrana. “Vull jugar el meu últim any al FC Barcelona. Juga a la segona millor lliga del món i l’Eurolliga és molt divertida”, li confessava a Serge Ibaka a Bleacher Report. “Declaracio­ns així posen en relleu la marca del club”, es congratula­ven ahir des del Palau, que de moment descarten entaular cap mena de negociació.

El mediàtic aterratge de Durant a Barcelona suposaria el reclam perfecte per inaugurar la nova llar del bàsquet blaugrana i poblar les grades. Durant ha guanyat dues vegades l’NBA, ha estat MVP en dues finals, ha jugat 10 All-Star, ha estat quatre vegades màxim anotador de la millor lliga del món i s’ha penjat dos ors olímpics i un de mundial defensant la bandera de les barres i estrelles.

Somiar és de franc, però fitxar Durant no ho és pas. L’estrella dels Brooklyn Nets cobrarà aquest any 38 milions de dòlars, una quantitat que anirà augmentant fins a superar els 40 milions el seu últim any de contracte, precisamen­t quan està prevista la inauguraci­ó del nou Palau. Pau Gasol i Kobe Bryant han flirtejat últimament amb la possibilit­at de vestir de blaugrana, però no s’ha concretat mai. Però l’aventura europea de tota una superestre­lla de l’NBA en els seus últims anys de carrera no és res de nou. La llista és llarga, tot i que els fitxatges més mediàtics van ser als vuitanta i noranta. George Gervin va jugar a Roma i Manresa, Dominique Wilkins al Panathinai­kós i el Bolonya i Bob McAdoo va fer carrera a Itàlia després de 15 anys forjant la seva llegenda a l’NBA. El nou Palau ara somia amb Kevin Durant.

 ?? DAVID DOW / GETTY ?? Kevin Durant i Neymar el 2017
DAVID DOW / GETTY Kevin Durant i Neymar el 2017

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain