La Vanguardia (Català)

Superbikes tanca el cercle

Amb el certamen d’SBK, el Circuit de Barcelona serà l’únic amb 4 mundials

- Barcelona TONI LÓPEZ JORDÀ

Vuit anys, des del 2012, ha trigat el Circuit de Barcelona-Catalunya a fer realitat una de les seves ambicions: alinear al seu calendari esportiu anual el campionat de Superbikes, el tercer certamen del motorsport amb més repercussi­ó mediàtica, després de l’F-1 i MotoGP. Tots tres campionats, més el de ral·licròs, faran de la pista de Montmeló l’únic circuit de tot el món que acollirà quatre Mundials oficials de la FIA i la FIM. L’últim llogater, Superbikes (caldrà anar-se acostumant a les seves sigles comercials, SBK), arribarà al Circuit el cap de setmana del 18 al 20 de setembre del 2020, en la primera edició de les cinc que ha firmat (20202024).

I valgui com a aclariment d’entrada: Superbikes no aterra a Montmeló per substituir el Mundial de MotoGP, ni a mitjà ni a llarg termini. “Són discipline­s i campionats diferents; no hi té res a veure que Dorna pretengui establir rotacions entre els circuits espanyols, una cosa que, a més, no ens han comentat”, afirmava Joan Fontserè, director del Circuit de Barcelona, que no va voler deixar lloc als dubtes entre l’afició: “La cursa d’SBK no és un comodí per cobrir [una hipotètica absència de] MotoGP”, si és que cap any falta a la cita amb el Circuit, per primera vegada des del 1992. “Treballem per organitzar les curses de MotoGP del 2020 i el 2021, els dos anys que ja tenim firmats, i per prorrogar el contracte amb Dorna; però són dues negociacio­ns diferents, SBK i MotoGP, que no han començat”, explicava el director.

L’arribada d’SBK a Montmeló dispararà l’oferta esportiva del Circuit a 16 curses el 2020, un dels anys més ambiciosos dels 29 de vida del traçat vallesà. D’aquesta manera, el Circuit millora i potencia el seu contingut quan algunes veus polítiques plantegen, fins i tot, tancar la instal·lació, que és un motor econòmic, promociona­l i esportiu de primera magnitud

“La cursa de Superbikes no és un comodí per cobrir MotoGP; les dues conviuran”, manté Fontserè

del país, ja que genera un impacte econòmic de 340 milions d’euros en els seus 320 dies d’activitat anual.

Superbikes, el germà petit de MotoGP, un certamen de motos derivades de sèrie, arriba a més de 100 països a través de 197 cadenes de televisió, a més dels 2 milions de seguidors que té a les xarxes socials.

Per a la primera edició al Circuit, Gemocat (la firma promotora dels germans Roda, que ha gestionat amb Dorna l’arribada d’SBK al Circuit) posarà a la venda només 30.000 entrades, les correspone­nts a les grades de la zona de l’estadi i la tribuna principal. “Ens marquem aquest primer objectiu per anar construint el futur, cal ser realista per la gran oferta amb què competim; si arribem a aquesta xifra, l’any que ve l’ampliarem”, deia Fontserè.

Des de l’1 de novembre el públic disposarà d’entrades d’un sol dia (divendres, dissabte o diumenge) a 19 euros, o per a tots tres, a 69. De les 30.000 localitats, només 5.000 inclouen l’accés al pàdoc, on hi ha el podi i el parc tancat, a diferència de MotoGP i l’F-1, fet que converteix SBK en un espectacle més obert, pròxim i accessible per al públic.

 ?? WORLDSBK ?? Jonathan Rea, de l’equip Provec de Kawasaki, dels germans Guim i Biel Roda, és el vigent campió de Superbikes
WORLDSBK Jonathan Rea, de l’equip Provec de Kawasaki, dels germans Guim i Biel Roda, és el vigent campió de Superbikes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain