La Vanguardia (Català)

BlueSun compra noves marques i preveu créixer un 50% fins al 2022

L’empresa vendrà productes Ariel i Dash juntament amb Ambipur per a banys

- LALO AGUSTINA Barcelona

BlueSun, fabricant de detergents i altres productes de neteja propietat del fons PHI Industrial, preveu créixer al voltant d’un 50% la seva facturació en els propers tres anys gràcies a l’impuls de les noves marques que ha afegit a la seva gamma i a l’expansió geogràfica a nous mercats. La companyia catalana, amb fàbrica i seu a Mataró, factura 200 milions a l’any i té 500 treballado­rs en plantilla.

“En els darrers anys, les vendes s’han mantingut més o menys estables a l’entorn d’aquests 200 milions bruts perquè, encara que hem crescut amb marques i nous clients i mercats, hem perdut alguns volums de producció de marques per a tercers”, assegura Andrés Villegas, exdirectiu de la sevillana Persán i conseller delegat de BlueSun.

L’origen d’aquest grup es remunta al 2013, quan PHI va adquirir a Henkel la fàbrica de detergents La Lavandera i aquesta marca. Dos anys després, va repetir l’operació amb Dally, comprada a la mateixa multinacio­nal i, finalment, el 2016 va procedir a l’adquisició de la fàbrica i algunes marques de Procter & Gamble (P&G) a Mataró.

Així es va formar i ha crescut BlueSun, en què el 30% de la facturació prové encara dels contractes de fabricació per a tercers –fonamental­ment, P&G i Henkel–, el 10% surt de la producció de marques blanques per a diferents cadenes de distribuci­ó (Mercadona, Aldi, Spar i Consum) i el 60% restant s’origina en marques pròpies

BlueSun obté un 60% del negoci de les seves marques, un 30% és producció per a tercers i un 10%, marca blanca

de BlueSun, que ha passat de 13 a 26 països en l’últim trienni.

“Volem continuar creixent i ara hem incorporat noves marques amb un gran potencial”, explica Villegas. En els darrers mesos, l’empresa ha aconseguit el negoci d’Ambipur per a ús sanitari a Europa i Sud-àfrica, que en aquests moments factura uns 8 milions anuals, i també ha aconseguit els drets d’ús de les marques de detergents Ariel i Dash en format pols i esprai líquid per a quinze països europeus. En aquest últim cas, l’expectativ­a és que aquesta nova línia d’activitat aporti uns 10 milions d’euros d’ingressos d’aquí tres anys.

Després de tancar la planta de Sant Adrià de Besòs aquest any per eliminar duplicitat­s amb la de Sevilla, BlueSun confia haver establert les bases per créixer de manera rendible en els propers anys. “Tenim un deute de 22 milions en un crèdit sindicat per les compres de les marques, però confiem en l’evolució del negoci i estem complint els plans previstos”, afegeix Villegas. PHI, assegura, no té pressa per sortir, ja que les seves inversions són sempre a llarg termini.

 ?? MARCO ANSALONI / BLUESUN ?? Andrés Villegas, conseller delegat de BlueSun
MARCO ANSALONI / BLUESUN Andrés Villegas, conseller delegat de BlueSun

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain