La Vanguardia (Català)

L’estació de Sant Andreu Comtal surt a licitació

- Barcelona DAVID GUERRERO

L’última peça que faltava per desbloquej­ar les obres de la Sagrera després de més de quatre anys és més a prop de recuperar el pols. Les obres de construcci­ó de la nova estació de Sant Andreu Comtal han sortit a concurs públic després d’aprovar-se a l’últim consell d’administra­ció d’Adif Alta Velocitat.

El Ministeri de Foment va decidir rescindir el contracte empantaneg­at en la investigac­ió judicial pels sobrecosto­s a les obres de la Sagrera i tornar a licitar l’acabament dels treballs. Aquesta fórmula és la que reclamava l’Ajuntament de Barcelona, que la va aplicar en el seu moment en els treballs de les Glòries per fer creu i ratlla. En aquest cas, el Govern central ha tardat dos anys a fer els tràmits correspone­nts.

Les obres de la Sagrera sortiran a licitació amb un pressupost de 8,1 milions d’euros i un termini d’execució estimat d’onze mesos. El projecte preveu l’execució dels accessos, el vestíbul de l’edifici i les connexions amb les andanes, i també l’adequació de l’entorn urbà més immediat, que inclou més de 4.200 m2.

L’edifici principal estarà format per una estructura vidrada i la nova estació tindrà quatre vies i dues andanes centrals. En canvi, queda fora del paquet d’obres tret a concurs públic la platja de vies d’estacionam­ent de trens d’alta velocitat adjacent a l’estació de la Sagrera, que ha de servir per descongest­ionar Sants i donar servei logístic a l’AVE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain