La Vanguardia (Català)

Adjudicade­s les obres per soterrar les vies a Sant Feliu de Llobregat

- Sant Feliu de Llobregat JOSE POLO

Nou tràmit en l’eliminació de les vies del tren a Sant Feliu de Llobregat després de dècades de reivindica­cions veïnals per un pas a nivell en què cada any mor un veí. El consell d’administra­ció d’Adif va adjudicar en la seva última reunió les obres del soterramen­t del ferrocarri­l per un import de 62,6 milions d’euros a l’empresa Acciona Construcci­ó. L’administra­dor d’infraestru­ctures ferroviàri­es es farà càrrec íntegramen­t de la inversió. El termini d’execució de les reivindica­des obres és de 44 mesos, segons va informar ahir la delegació del Govern espanyol a Catalunya.

El projecte adjudicat desenvolup­arà les actuacions d’obra civil, plataforma, via i catenària soterrant un quilòmetre i mig de vies al nucli urbà de la capital del Baix Llobregat, concretame­nt des de la riera de Pahissa fins a la carretera de Sànson. Les complexes obres, que s’executaran amb dos sistemes constructi­us diferents, afectaran un tram de gairebé tres quilòmetre­s de la xarxa de Rodalies.

L’actuació preveu garantir el pas de trens gràcies a unes vies provisiona­ls i a la creació d’una estació temporal, de manera que la circulació no s’interrompr­à en cap moment, malgrat que algunes repercussi­ons seran inevitable­s. D’altra banda, Adif continua treballant en l’edifici de viatgers de la nova estació i en les instal·lacions associades a la infraestru­ctura del nou túnel.

“L’adjudicaci­ó de l’obra és una gran notícia llargament esperada que confirma la victòria de la societat santfeliue­nca després de 40 anys de lluita”, va assegurar l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz. La batllessa va qualificar l’obra d’“històrica” i va assegurar que permetrà un “canvi urbà i social”. I és que es cosirà la cicatriu que divideix la ciutat en dues parts. L’Ajuntament està fent un concurs internacio­nal d’arquitecte­s que inclou una votació ciutadana per decidir què cal fer amb els terrenys alliberats. L’única premissa preestable­rta és el pas del Trambaix amb la creació de dues parades noves.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va celebrar “que s’hagin complert els terminis acordats al març per fer possible una actuació històricam­ent reivindica­da per la ciutadania, que podrà gaudir d’una transforma­ció urbana enorme i d’unes infraestru­ctures millors”.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El perillós pas a nivell de la capital del Baix Llobregat
XAVIER CERVERA El perillós pas a nivell de la capital del Baix Llobregat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain