La Vanguardia (Català)

Una trentena de multes a botigues de souvenirs

- JESÚS SANCHO Barcelona

Mà dura contra les botigues de souvenirs a Barcelona. L’Ajuntament ha obert una trentena d’expedients sancionado­rs a aquesta mena de comerços per haver incomplert la normativa als entorns del Park Güell i de la casa Vicens, al districte de Gràcia.

Abans de la sancions, els inspectors van fer una primera visita als negocis afectats i van lliurar un tríptic informatiu perquè s’adeqüessin a la normativa. En una segona inspecció, només un parell de locals van corregir les deficiènci­es detectades. El pla especial d’ordenació d’aquesta mena d’establimen­ts estableix que les botigues que no destinin més d’un 20% de la superfície a la venda d’articles de records han de complir una sèrie de requisits. Per exemple, no els poden exhibir a l’aparador, els han de tenir agrupats o no han de ser visibles des de l’exterior. El gruix de les sancions correspon a aquestes infraccion­s, considerad­es lleus i amb multes de 500 euros. Els serveis d’inspecció també han detectat que un parell de comerços no disposaven de la llicència correspone­nt, de manera que s’exposen a una multa superior que pot arribar fins als 6.000 euros. La majoria de les sancions, al voltant d’un 90%, s’han notificat a botigues dels entorns del Park Güell. Per bé que ja estava prohibit obrir nous locals de records a prop d’aquest parc singular, dissenyat per Antoni Gaudí, fa uns mesos l’Ajuntament va ampliar les restriccio­ns a la zona i també les va instaurar a l’entorn de la casa Vicens. Aquest estiu el Consistori també va multar a una trentena d’aquest tipus d’establimen­ts a l’entorn de la Sagrada Família.

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, tenia previst explicar ahir als mitjans de comunicaci­ó aquestes novetats. Al final, però, la trobada es va cancel·lar després que JxCat presentés una reclamació davant la Junta Electoral de la Zona de Barcelona perquè entén que l’acte “contraveni­a la normativa electoral”. Fonts municipals asseguren que no havien rebut “cap resolució de la Junta que no es podia fer” la roda de premsa, però el govern municipal el va decidir suspendre per un “principi de prudència”.

 ?? BLANCA BLAY / ACN ?? Una de les botigues de records a la vora del Park Güell
BLANCA BLAY / ACN Una de les botigues de records a la vora del Park Güell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain