La Vanguardia (Català)

Els creadors de ‘Joc de trons’ abandonen la trilogia de ‘Star wars’

-

Redacció i agències

David Benioff i D.B. Weiss, els creadors de la sèrie Joc de trons, han abandonat el projecte que tenien en Star wars de crear una nova trilogia per a la saga de ciència-ficció ideada per George Lucas, segons han informat mitjans nord-americans. La principal raó de la sortida de Benioff i Weiss és la falta de temps a causa del seu compromís amb Netflix, companyia amb què van firmar un acord global a l’agost.

“Ens estimem Star wars. Quan George Lucas la va crear, ens va crear a nosaltres també”, van dir ahir Benioff i Weiss. “Arribar a parlar amb ell i l’equip actual de Star wars va ser una emoció inoblidabl­e, i sempre tindrem un deute amb la saga que ho va canviar tot. Però un dia no té tantes hores, i malauradam­ent no podíem fer justícia a Star wars i als nostres projectes a Netflix. O sigui que tristament farem un pas al costat”, van afegir.

La presidenta de Lucasfilm, Kathleen Kennedy, els va dir adeu deixant la porta oberta al futur. “David Benioff i Dan Weiss són uns narradors increïbles. Esperem incloure’ls en el viatge més endavant, quan es puguin allunyar de la seva ocupada agenda per centrar-se en Star wars”.

Aquest any Benioff i Weiss van tancar una època a Joc de trons, que amb la vuitena temporada va posar fi a un fenomen històric de la televisió que va captivar milions d’espectador­s. El febrer del 2018 tots dos es van apuntar a l’univers de Star wars per desenvolup­ar tres noves pel·lícules que serien independen­ts de la saga dels Skywalker.

Estava previst que la primera d’aquestes tres cintes amb Benioff i Weiss s’estrenés el 2022. Pel camí va aparèixer Netflix, que a l’agost els va contractar per desenvolup­ar produccion­s audiovisua­ls. The Hollywood Reporter va assegurar que el gegant digital els va contractar per 200 milions de dòlars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain