La Vanguardia (Català)

Iberdrola eleva els guanys un 20,4% fins al setembre

-

Iberdrola va obtenir un benefici net de 2.517 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, un 20,4% més que en el mateix període de l’any anterior. El president del grup, Ignacio Sánchez Galán, va destacar ahir “l’acceleraci­ó de les inversions i el compliment ja assolit dels objectius d’eficiència i rotació d’actius per al 2022”.

En una conferènci­a amb analistes, Sánchez Galán va dir que no descarta operacions per créixer als Estats Units i el Regne Unit, dos països estratègic­s per a l’energètica, sempre que siguin oportunita­ts que encaixin amb el negoci i l’estratègia financera del grup i aportin valor. En ser preguntat per operacions com la possible fusió amb Pennsylvan­ia Power and Light (PPL), als EUA, o sobre l’interès en l’adquisició d’Electricit­y North West (ENW), al Regne Unit, el president d’Iberdrola va subratllar que en qualsevol tipus d’adquisició l’objectiu no és només créixer, sinó millorar resultats en el curt, mitjà i llarg termini. “Aquesta ha estat la nostra estratègia i aquesta serà la nostra estratègia en el futur”, va afegir Sánchez Galán.

El directiu va valorar la informació que s’ha fet ja pública sobre la proposta final de situar en el 5,58% la taxa de retribució de les xarxes elèctrique­s per part del regulador, la CNMC, que està –va assegurar– en línia amb l’esperat per la seva companyia. “Si volem electrific­ar l’economia haurem de fer moltes més inversions i és positiu”, va afegir, consideran­t així que “totes les informacio­ns que rebem van en la bona direcció”.

 ?? CHRISTOPHE MORIN / BLOOMBERG ?? Ignacio Sánchez Galán
CHRISTOPHE MORIN / BLOOMBERG Ignacio Sánchez Galán

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain