La Vanguardia (Català)

Treball fa aflorar 13.000 feines submergide­s

L’import de l’acció sancionado­ra és de 30 milions

- EDUARDO MAGALLÓN

La Inspecció de Treball de Catalunya va aflorar 13.028 llocs de treball en els nou primers mesos de l’any, un 3,5% més que l’exercici anterior. La tasca inspectora de la Generalita­t va permetre a més transforma­r 7.585 llocs de treball temporals en indefinits. Són 2.000 contractes més que l’any anterior.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, va destacar ahir durant la presentaci­ó de les estadístiq­ues que com a conseqüènc­ia de les investigac­ions al sector carni, un total de 7.289 treballado­rs considerat­s com falsos autònoms han passat a cotitzar al règim general de la Seguretat Social. Només en quotes a la Seguretat Social s’han recaptat 8,1 milions d’euros. La directora general de la Inspecció de Treball, Maria Luz Bataller, va dir ahir que es dona per finalitzad­a la campanya específica del sector carni. “Catalunya és l’única comunitat que ho ha aconseguit”, va afegir Bataller.

Ahir la secretària del sector alimentari d’UGT Catalunya, Alicia Buil, va demanar al departamen­t que no suspengui la campanya perquè al seu parer encara s’han de regularitz­ar les “empreses pantalla” que contracten indirectam­ent els antics falsos autònoms.

Els expedients sancionado­rs s’han elevat a 39.600, un 2,3% més que en els nou primers mesos de l’any anterior. L’increment de quotes aconseguit amb l’actuació inspectora és de gairebé 100 milions d’euros. Pel

La Conselleri­a critica l’actuació de Bayer amb l’ERO anunciat a Sant Joan Despí

que fa a les sancions, El Homrani va explicar que s’han imposat per valor de 30,1 milions d’euros.

Respecte a la tasca inspectora del registre horari obligatori que va entrar en vigor aquest any, el conseller va detallar que han tingut prop d’un centenar d’expedients.

El director general de Treball, Josep Ginesta, es va referir ahir també a l’últim expedient de regulació d’ocupació (ERO) anunciat, el de la multinacio­nal Bayer. Ginesta va dir que “hi ha una cosa que no quadra” en el fet que la multinacio­nal acomiadi amb un ERO alhora temps que contracta nous treballado­rs en un altre departamen­t. Segons el conseller, l’actual legislació facilita que les empreses puguin tancar una factoria a Catalunya encara que no hi hagi causes que ho justifiqui­n.

 ?? EP ?? El conseller de Treball, Chakir el Homrani
EP El conseller de Treball, Chakir el Homrani

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain