La Vanguardia (Català)

Pastas Gallo fitxa el director general de Gallina Blanca

- LALO AGUSTINA

Fernando Fernández Soriano, director general de GB Foods (Gallina Blanca) a Espanya va anunciar ahir la seva marxa de la companyia, on serà substituït a partir del 15 de novembre per Josep Arcas Sarasola, director de recursos humans de l’empresa de la família Carulla els últims quatre anys. Fernández Soriano torna així a Gallo, on va ser durant catorze anys director comercial i de màrqueting i d’on va sortir el 2013 per fitxar precisamen­t per GB Foods. Josep Peiró, director comercial a Espanya, també va comunicar ahir la seva sortida de GB Foods a final d’any, amb la mateixa destinació: Pastas Gallo, on serà director comercial.

Els dos fitxatges es produeixen en el context de la nova etapa de Gallo liderada pel fons Proa Capital, que el passat 15 d’octubre va firmar la compra del 100% de l’empresa als germans Espona Massana per 227 milions d’euros. Pastas Gallo, amb fàbriques a Catalunya i Extremadur­a, és el líder destacat espanyol de la pasta seca amb una facturació d’uns 200 milions d’euros anuals l’any passat.

La companyia catalana, fundada el 1946 per José Espona Pallarés, estava dirigida fins fa unes quantes setmanes per la segona generació de la família. Pedro Antonio Espona Massana n’era el director general i els seus germans Carlos (financer), Fernando (producció), Silvia (màrqueting) i Pilar (compres) copaven la resta dels principals càrrecs executius.

Tots ells van deixar les seves responsabi­litats així que es va formalitza­r la compravend­a, encara que poden tornar a convertir-se en accioniste­s si exerceixen el seu dret de reinversió per fins al 5% del capital cadascun abans del 15 de desembre. En el moment del seu comiat, els Espona van dir als treballado­rs de Gallo que la seva intenció majoritàri­a en aquesta nova etapa era formar part del capital.

 ?? LV ?? Fernando Fernández torna a Gallo
LV Fernando Fernández torna a Gallo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain