La Vanguardia (Català)

Mig centenar de soldats de Mali moren en un atac terrorista

- AFP

L’exèrcit de Mali va rebre el divendres un dels seus pitjors cops amb la mort de 53 soldats en un atac terrorista a Indelimane, a prop de Ménaka, al nord-est del país i a les proximitat­s de la frontera de Níger. Un civil va morir en el mateix atac i només deu persones van sobreviure.

Cap grup o organitzac­ió no va assumir ser l’autora de l’atac, ni tampoc l’exèrcit va aclarir les circumstàn­cies en què va tenir lloc, tret que va ser a l’hora de l’esmorzar i va afectar un de les principals bases militars al nord de Mali, regió que des del 2012 rep l’impacte dels atacs gihadistes, els quals es van desplaçant cap al centre i sud del país. Així, fa just un mes hi va haver atacs a Boulkessy i Mondoro, a prop de la frontera de Burkina Faso, on van morir 40 soldats, segons el Ministeri de Defensa, tot i que altres fonts consideren que la xifra va ser més alta.

Així mateix al sector de Ménaka moria ahir un soldat francès del contingent desplaçat a Mali en el marc de la lluita contra el gihadisme. El seu vehicle va esclatar per una bomba de carretera, segons va informar l’oficina de Presidènci­a francesa.

Els atacs gihadistes a la regió del Sahel, de grups pròxims a Al-Qaida, van començar al nord de Mali el març del 2012. Els gihadistes van ser dispersats sobretot per la intervenci­ó militar, que, a iniciativa de França, va començar el gener del 2013 i encara continua.

 ?? MICHELE CATTANI / AFP ?? Soldats malians en una cerimònia a Bamako el 2018
MICHELE CATTANI / AFP Soldats malians en una cerimònia a Bamako el 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain