La Vanguardia (Català)

Montero defensa un diàleg valent per sortir de la crisi catalana

- Redacció

La portaveu d’Unides Podem, Irene Montero, va defensar ahir que la crisi catalana se solucionar­à dialogant, però aquest diàleg “no serà fàcil, exigeix valentia i honestedat. Això només es resoldrà votant”, i va afegir que el seu partit no desistirà de “treballar per convèncer” els catalans perquè vulguin conviure amb la resta d’Espanya, una “Espanya diversa”.

Montero va participar ahir en un acte electoral a Santa Coloma de Gramenet, on va compartir cartell amb l’alcaldessa de Barcelona,

Ada Colau, i amb els caps de llista d’En Comú Podem al Congrés i al Senat, Jaume Asens i Rosa Lluch.

“Sánchez va utilitzar Catalunya per guanyar les primàries del seu partit parlant d’un país plurinacio­nal, i ara rebutja aquesta idea”, va denunciar Montero, convençuda que el PSOE vol posar Catalunya com a “excusa” per no formar un “Govern progressis­ta” després del 10-N. A més, va retreure al president del Govern en funcions que “no hagi agafat mai el bou per les banyes amb Catalunya. Sánchez no intentarà pactar amb el PP a fi de resoldre la qüestió territoria­l, sinó amb la voluntat de fer front a la situació econòmica difícil de l’única manera que sap el bipartidis­me: restant drets, amb retallades, i tot perquè no volen restar privilegis als que donen diners a les seves campanyes electorals”.

Segons la portaveu d’Unides Podem, “és possible trobar una solució” per a Catalunya, que passaria per una situació d’estabilita­t política que permeti un diàleg sense apriorisme­s i amb “empatia” i “afecte”.

En el mateix sentit, Colau va demanar de deixar de banda “la mala política” i substituir-la per “un diàleg que acabi amb el bloqueig”. L’alcaldessa va criticar que “des de fa temps, les institucio­ns no serveixin per resoldre els problemes de la gent”, una circumstàn­cia que, va destacar, és “especialme­nt perillosa” en un moment de “crisi del neoliberal­isme. Quan les institucio­ns democràtiq­ues són febles, hi ha més caldo de cultiu per a les propostes neofeixist­es”, va advertir.

Per la seva part, el cap de llista d’En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Jaume Asens, va advertir que Sánchez només podrà ser investit president del Govern “amb Cayetana” Álvarez de Toledo, la candidata del PP, o amb Irene Montero”.

 ?? PERE FRANCESCH / ACN ?? Irene Montero a l’acte d’ahir a Santa Coloma de Gramenet
PERE FRANCESCH / ACN Irene Montero a l’acte d’ahir a Santa Coloma de Gramenet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain