La Vanguardia (Català)

Thunberg: no vagi a Madrid!

- Joaquín Luna

Greta Thunberg vol ser a Madrid per a la cimera del clima, però necessita que li donin un cop de mà amb el viatge. Jo estic segur que l’Estat espanyol amb tal de fer la guitza a la Generalita­t mobilitzar­à la Marina si cal perquè trepitgi Madrid i avali davant el món –com la mateixa ONU – la repressió atroç.

Amb tots els estats democràtic­s que hi ha i elegeixen Espanya! Ara entenc que Puigdemont li faci propaganda a Putin...

Per qui de debò pateixo és per la jove activista. Coneixent Madrid, intueixo que la marejaran tot el dia amb afalacs, banquets i discursos, sense descartar que algun pallús li deixi anar una floreta pel carrer.

Alguna cosa em diu que Madrid i Greta Thunberg poden acabar com el rosari de l’aurora encara que no descartem un amor fou i que l’escandinav­a decideixi estudiar i compartir pis a Chueca o el mateix barri de Salamanca.

Si jo fos ministre d’Ecologia sol·licitaria al jutge Marchena i a Paco, el seu home de confiança, que deixin uns dies de dictar sentències i siguin els introducto­rs d’Estat de Greta Thunberg en l’estil de vida espanyol, sostenible i saludable com demostra la longevitat del personal, que frega la japonesa.

–Paco, quin programa tenim avui per a la nostra il·lustre convidada?

–Al matí, don Manuel, jo la deixaria anar en el Museu del Prado i que hi faci una volta. Després la portem a fer unes canyes amb demostraci­ó de tall de pernil de gla. Després un cocidito madrileño con vuelcos que li encantarà. –I després de la migdiada? –Tinc els meus dubtes. Muntem una novellada a Las Ventas o portem l’estudianti­na de Medecina de la Complutens­e i que li canti Clavelitos (orgànics)?

–Paco, tampoc no convé que la nostra convidada pateixi un xoc cultural i vostè i jo acabem a Estrasburg. Millor la portem a l’estadi de l’Atleti i així descobreix el que és palmar. Prosseguei­xi, si us plau...

–Com que ja és temporada d’angules, parlo amb en Lucio i de passada li fem uns ous estrellats i vostè disserta al cafè sobre l’edat d’or de la boxa canària: “D’Albornoz Sombrita a Miguel Velázquez”. –Res de vi! Sobretot, Paco. –I després la portem a un tablao, que són amics, ens faran descompte i la trauran a ballar. Ja veig la portada de Time :“Greta goes Ava! ”.Iales quatre al llit, no pateixi.

–Olé tu! Som els millors o no?

El jutge Marchena i el fidel Paco haurien de ser els amfitrions de l’activista a la capital

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain