La Vanguardia (Català)

Vota per tu

- Lluís Bassat

El proper dia 10 vota per tu, pels teus fills, per tota la teva família, pel teu país. Però vota. Votar és un dret, però també un deure ciutadà. Encara que estiguis decebut dels polítics, molts ho estan, vota, perquè és l’única manera que ens governi algú escollit pels nostres vots, no per l’abstenció. Si ens abstenim renunciem a donar la nostra opinió. És com quedar-nos callats enmig d’una discussió perquè no ens decidim a opinar.

Imagina’t que en la teva comunitat de propietari­s es votarà el canvi de l’ascensor, amb totes les conseqüènc­ies que això porta, econòmique­s, de funcioname­nt, etcètera. T’hi abstindrie­s? Jo crec que no. Crec que aniries a votar el que més us convé a tu i a la teva comunitat. I defensarie­s el teu punt de vista amb totes les teves forces. Doncs votar qui serà el pròxim president del Govern espanyol és molt més important i t’afecta a tu i a milions de persones. Durant anys. T’afectarà personalme­nt i també a la teva feina i als teus ingressos. Si no votes, ho faran els de sempre i decidiran per tu. Potser en contra del que tu creus i el que tu penses. No deixis que això passi.

Vota per decidir tu i de passada porta a votar els teus fills, encara que siguin petits, perquè es vagin familiarit­zant amb l’acte més important de la democràcia. Els nens, ara, poden gaudir d’ella i és bo que aprenguin des de molt aviat que el país estarà a les seves mans, en un futur potser no molt llunyà. Segurament, no recordes quan no es votava. Jo sí, i ho recordo amb molt dolor. Com ho recorden tots els de la meva generació. Per això crec que és tan important anar a votar, que tots anem a votar, per dir-li al món que el que passa aquí ens importa molt.

Ens juguem el futur d’Espanya i sobretot el de Catalunya i hem de participar en aquest futur, legitimant amb els nostres vots els nostres governants i no d’altres. Els que volem que governin, les persones que creiem que faran bé la seva feina, que no ens decebran. A Europa ens estan mirant, i si votem molts, gairebé tots, despertare­m la seva admiració i la seva confiança en nosaltres. Si hi hagués una gran abstenció, sempre els perdedors podrien dir que no han guanyat perquè la gent no ha anat a votar, i això serà dolent per a tothom. Per això no val l’abstenció. Només val el teu vot. No el desaprofit­is.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain