La Vanguardia (Català)

Madrid ofereix ajuda a Thunberg per anar a la cimera del clima a Ifema

- Agències

El Govern espanyol ha ofert ajuda a l’activista sueca Greta Thunberg perquè pugui creuar l’oceà Atlàntic altra vegada i anar a la Conferènci­a sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides, que se celebrarà al recinte firal d’Ifema, a Madrid, després de la renúncia del Govern xilè. Així ho ha manifestat la ministra per a la Transició Ecològica en funcions,

Teresa Ribera, en un tuit en què ha destacat que “seria genial” tenir l’activista a Madrid. “Ens encantaria ajudar-te a creuar l’Atlàntic per tornar. Estem disposats a posar-nos en contacte amb tu per fer-ho possible”, ha assenyalat Ribera. Així mateix, la ministra en funcions ha ressaltat que Greta Thunberg ha fet un “llarg viatge” i ajuda tothom a “obrir ments i millorar l’acció”. Prèviament, l’activista sueca havia demanat ajuda a les xarxes socials per trobar un “transport” per creuar l’Atlàntic altre cop i anar a la cita de Madrid. La jove sueca, que rebutja el transport amb avió per reduir la petjada ecològica, va arribar a Nova York a finals d’agost en un vaixell especialme­nt preparat per deixar al mínim les emissions contaminan­ts, després de 15 dies de navegació. Thunberg ha emprès una campanya de conscienci­ació que l’ha portada al Canadà com a última destinació. L’activista ha lamentat que no pugui visitar “aquesta vegada” països del centre i el sud d’Amèrica, però ha explicat que vol viatjar a Madrid per continuar alertant de l’“emergència climàtica i ecològica”. “Si algú em pogués trobar algun transport, li estaria agraïda”, ha dit.

La fi del seu nou viatge serà a Ifema. El seu president, Clemente González, ha assegurat que la institució firal ja està treballant en l’organitzac­ió de la Cimera del Clima. El certamen se celebrarà entre el 2 i el 13 de desembre i suposa “un repte molt important per a Ifema”, ja que l’organitzac­ió d’aquest tipus de cimeres sol durar un any i en aquest cas només hi ha quatre setmanes per davant. La cimera tindrà uns 25.000 assistents, que necessitar­an uns 80.000 m2, aproximada­ment el 40% de l’espai d’Ifema.

Per Clement González, organitzar l’acte és “un salt important” per a Espanya, perquè “és una ocasió molt important des del punt de vista polític, econòmic i social”, i en particular per a Ifema, ja que s’ha “treballat molt” per col·locar Madrid al tercer lloc a escala mundial en organitzac­ió de congressos; la ciutat ha pujat des de la setena posició en només dos anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain