La Vanguardia (Català)

El festival de moda d’Igualada Rec.0 celebra els deu anys

La 21a edició es farà del 6 al 9 de novembre

- Barcelona

Fa 10 anys sis igualadins van engegar un projecte per posar en relleu el patrimoni industrial en el cada vegada més degradat barri del Rec de la capital de l’Anoia. De les 250 fàbriques d’adoberies que hi va haver en les èpoques de prosperita­t, tot just en quedaven 30, i els edificis, alguns d’una gran riquesa arquitectò­nica, estaven abandonats. “El projecte va consistir a convertir durant uns dies les antigues fàbriques en desús en pop up stores en què les firmes de moda poguessin vendre els seus estocs i, de passada, mostrar als compradors i als veïns tot el potencial del barri”, recorda Marina Iglesias, una de les que va posar en marxa el Rec.0.

La primera edició va durar dos dies (27 i 28 de novembre del 2009) i van participar 10 marques repartides en set botigues. L’èxit va ser tan gran, que edició rere edició han anat augmentant el nombre de dies, de marques i d’espai ocupat. El dimecres 6 engega el Rec.0 número 21 i durarà fins al dissabte 9. Hi haurà més de 80 marques repartides en 62 espais. Entre les fixes cal destacar Levi’s, Adidas, Barça, Munich, Mango, Sita Murt, Nice Things, Punto Blanco, Textura, Buff, Miriam Ponsa, Josep Abril, Txell Miras, Boboli... I en aquesta edició s’estrenen Brownie, Vans, Pretty Ballerinas, Mascaró, Eastpak, Lötiekids, Rossignol, Protest o La Sportiva, entre d’altres. També debutarà IAIOS, una firma de Granollers de jerseis reciclable­s, que ha guanyat la cinquena edició del concurs joves dissenyado­rs que organitza el Rec.0 amb la 080 Barcelona Fashion.

Encara que es tracta d’un festival de moda, cada vegada més la música i l’oferta gastronòmi­ca també són un gran reclam. Així, en aquesta edició als tres escenaris actuaran, entre altres grups Joan Colomo, Red Pèrill, JoKB, Beth o Pulmon i per primera vegada es farà el Rec Battle, una competició de rap. En gastronomi­a hi haurà 32 punts de restauraci­ó. A més de l’àmplia oferta dels food trucks, s’aposta per la cuina elaborada amb productes de quilòmetre zero i s’obrirà una zona de pícnic per als visitants.

“Amb motiu dels deu anys, en aquesta ocasió homenatjar­em les adoberies i per això hem previst activitats diverses”, explica Marina Iglesias. “Obrirem l’antiga fàbrica de Cal Domènech –afegeix–, farem tallers sobre el procés de creació artesanal del cuir i la pell i hi haurà visites guiades a fàbriques que encara continuen en funcioname­nt”.

Més de 80 marques vendran els estocs al barri d’adoberies i hi haurà visites guiades per conèixer l’ofici

El Rec.0 s’ha convertit en referència per a molts altres ajuntament­s amb patrimoni industrial en desús. Però a Iglesias el que més feliç la fa és que en aquests deu anys de vida “hem donat visibilita­t al barri, s’ha canviat la percepció que se’n tenia, 20 empreses s’han instal·lat i per fi s’acaba d’anunciar el pla director que permetrà transforma­r-lo en zona residencia­l i comercial”.

 ?? REC.0 ?? El públic descobreix les antigues fàbriques d’adoberies convertide­s durant uns dies en botigues de moda
REC.0 El públic descobreix les antigues fàbriques d’adoberies convertide­s durant uns dies en botigues de moda
 ?? MARC VILA ?? Peces de moda al Rec.0, on abans penjaven les pells
MARC VILA Peces de moda al Rec.0, on abans penjaven les pells

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain