La Vanguardia (Català)

Sola, audaç i empoderada

- Esteban Linés

Era qüestió de temps que la impression­ant Brittany Howard decidís emprendre vol artístic més enllà –o paral·lelament, mai no se sap– dels d’altra banda magnífics Alabama Shakes, una banda de referència en la seva habilitat per cuinar un blues-rock d’aplaudimen­t unànime, amb diversos Grammy inclosos. En el seu debut en solitari, Howard ha exhibit esperables virtuts musicals però sobretot una capacitat de risc i de recerca de vies no fressades francament encomiable­s quan no sorprenent­s.

Aquest Jaime mostra en primer lloc les conegudes senyes d’identitat de la compositor­a, multiinstr­umentista i cantant, començant pel seu inconfusib­le timbre de veu i la seva facilitat per navegar en aigües del funk, l’R&B, el soul i el hip-hop.

Brittany Howard

JAIME NEOSOUL-R&B/★★★★★ SONY

A partir d’aquí, la vocalista tracta la matèria primera sonora d’una manera fascinant, potser no habitual per als cànons ni fàcil per a orelles de corrent principal. A aquest acostament ella hi afegeix a més algunes de les lletres més directes al centre de l’emoció personal i social que se li recorden i, finalment, la presència d’uns col·laboradors ben contrastat­s, començant per Robert Glasper. A partir d’aquí una exhibició compositiv­a a nivell harmònic i rítmic audaç i excel·lent, amb la seva veu i la seva mal·leabilitat com a vehicle excepciona­l... i d’eco assegurat per no pocs seguidors. Hi ha on triar: petites meravelles com Tomorrow, He loves me o Goat head, que naveguen rítmicamen­t entre el hip-hop i el neosoul, cohabiten amb tonades amb olor de Gil Scott-Heron, de gòspel o també de Billie Holiday.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain