La Vanguardia (Català)

Valverde no té arguments

El tècnic reconeix la mala segona part, però assegura que els seus jugadors “sempre tenen bona actitud”

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El seu equip estava més que avisat. Només cal recordar els episodis de Granada, amb derrota vergonyosa, i de Praga, amb triomf anguniós. Però als seus jugadors això no va semblar que els importés al Ciutat de València, l’estadi maleït d’Ernesto Valverde com a tècnic blaugrana, ja que l’ha visitat quatre vegades i ha tingut tres derrotes contra el conjunt de Paco López. El seu gest afligit i apagat, més de l’habitual, només reflectia l’apatia que s’estava veient sobre la gespa per part dels seus pupils. No es veia resposta en el camp ni resposta a la banda, on es transmetia impotència. Després va arribar el torn de l’anàlisi de la tercera desfeta de la temporada, amb unes reflexions igual de limitades i mancades de passió.

Un punt d’autocrític­a, sí, però també de protecció, com de costum, a la plantilla. Res de donar un cop sobre la taula en públic . Res de mostrar-se indignat. No és el seu estil i, si es vol un entrenador més fogós, no pot ser Valverde, que es va quedar sense arguments per reflotar la nau i per explicarho més tard.

“No hem fet una bona segona part. El partit estava inestable i no hem generat prou joc per fer perill a l’inici de la segona meitat. Em preocupa més el que ha passat entre el 0-1 i l’1-1 que el que ha passat després, perquè això és futbol i pot passar”, va assenyalar Valverde. L’entrenador barcelonis­ta, molt seriós, això sí, creu que el partit pot servir perquè l’equip es corregeixi de cara a propers partits. “Quan perdem, les crítiques són molt fortes i solem reaccionar”, va aventurar.

Però a partir d’aquí, draps calents, sortides per la tangent i unes declaracio­ns gairebé tan mediocres com el partit del seu equip. Li van preguntar directamen­t si sentia que els jugadors no li havien respost i si pensava dimitir. “A les dues coses contesto que no. És evident que els futboliste­s han respost i, respecte a l’altra pregunta, no ho penso fer”. A continuaci­ó una altra pregunta a boca de canó sobre si havia faltat actitud. “Els futboliste­s sempre tenen bona actitud. Els contraris també juguen i de vegades l’encerten”, va respondre.

Griezmann es va mostrar menys contemplat­iu davant la mateixa qüestió. “Hi pot haver faltat de tot, futbol i actitud, perquè ens han fet tres gols molt seguits. Hem de fer de tot perquè no torni a passar. No tenim una explicació lògica”, va dir el francès, que va donar les gràcies a Simeone “per ensenyar-me a defensar i poder ajudar l’equip tant davant com darrere”.

Sergio Busquets també es va quedar amb poques paraules. “No tinc gaire explicació. Hi ha hagut un embat del Llevant, que ens ha fet molt de mal i després ja ha estat molt difícil, però crec que el resultat final ha estat excessiu. Veníem d’una bona ratxa i ara s’ha trencat. Espero que això ens serveixi per créixer de cara als pròxims partits”, va afirmar el migcampist­a.

Curiosamen­t les seves tres suplències

ANTOINE GRIEZMANN

“Pot ser un problema de tot, de futbol i d’actitud, perquè ens han fet tres gols molt ràpidament”

en el campionat coincideix­en amb les tres derrotes barcelonis­tes; totes tres fora.

El Barça és un en el Camp Nou i un altre lluny del seu estadi. “No estem fent la mateixa temporada a casa que fora, però després de l’inici de campanya ja hem aconseguit fer bons partits fora”, va reflexiona­r un Valverde amb el fre de mà a l’hora de censurar els seus futboliste­s. Mentrestan­t, Dembélé s’ho va mirar (o no) tot des de casa seva. L’entrenador va confirmar que l’havia deixat a Barcelona per decisió tècnica. “Ara hi ha més partits per davant”. Aquest Barça no batega.

 ?? JOSE JORDAN / AFP ?? L’entrenador barcelonis­ta, Ernesto Valverde, es toca el coll ahir a València
JOSE JORDAN / AFP L’entrenador barcelonis­ta, Ernesto Valverde, es toca el coll ahir a València

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain