La Vanguardia (Català)

El Barça ja ha perdut tants partits com tota la Lliga anterior

-

Després de set victòries consecutiv­es, sis de les quals a la Lliga, feia l’efecte que la seva dinàmica havia canviat, però el Barça hi va tornar, al Ciutat de València, amb una actuació deplorable i una nova derrota. L’equip de Valverde ha claudicat tres vegades les primeres onze jornades, la mateixa xifra de derrotes que va acumular en tot el campionat anterior, i els seus desplaçame­nts, tant a la Lliga com a la Champions, es converteix­en en calvaris.

Els darrers deu campionats el conjunt blaugrana només va acumular més derrotes a domicili de les que té ara la temporada 20132014, la de Gerardo Martino, que va acabar amb quatre capitulaci­ons i amb la pèrdua del títol l’última jornada amb un empat contra l’Atlètic.

El Barça s’ha deixat 11 punts fora del Camp Nou en una campanya que va començar amb la derrota de San Mamés (1-0) i va continuar amb la de Granada (2-0) i la d’ahir. A diferència de les anteriors, al partit del Ciutat de València el conjunt de Valverde es va avançar al marcador i va arribar amb avantatge al descans abans de caure en picat. És un trofeu que desitgen tots els adversaris, que estudien a fons les seves qualitats i van trobant mecanismes d’oposició, segons testifique­n les paraules de José Campaña, autor del primer gol del Llevant: “Tenia clar que volia llançar, perquè havíem vist un vídeo del porter (Ter Stegen) en les centrades laterals i xuts al límit de l’àrea, i quan m’ha arribat la pilota m’ha passat pel cap el vídeo, amb la sort que he fet gol”. Si no hagués menyspreat les qualitats del Llevant, probableme­nt el Barça no hauria caigut en la passivitat imprudent de la segona part.

Les tres derrotes que va tenir l’equip en tota la Lliga anterior van ser contra el Leganés (2-1, sisena jornada), el Betis (3-4, dotzena jornada) i el Celta (2-0) quan el Barça ja s’havia proclamat campió. L’any de Martino l’equip va caure als camps de l’Athletic, Reial Societat, Valladolid i Granada.

UNA SAGNIA

Amb tres derrotes i l’empat de Pamplona, l’equip blaugrana s’ha deixat 11 punts fora

EL PRECEDENT

El darrer campionat va claudicar tres vegades, la darrera quan ja s’havia proclamat campió