La Vanguardia (Català)

El malefici de Cornellà

L’Espanyol perd el sisè partit consecutiu a casa contra el València

- ROBERTO RODRÍGUEZ

UN BON INICI

Els de Machín van fer un primer temps il·lusionant, però es van desplomar al primer contratemp­s

L’agonia de l’Espanyol continua. Passen les jornades i l’equip perico continua sense trobar la tecla per sumar de tres en tres al seu estadi, on després de sis partits només sap què és perdre. Una llosa pesadíssim­a que el València va fer més gran amb una remuntada exprés al segon temps, després que Roca hagués alimentat les esperances locals. L’equip de Machín no va saber defensar el gol inicial, el segon que celebra l’afició de Cornellà aquesta temporada, i es va acabar desfent els darrers minuts producte de la pressió de la classifica­ció.

El partit apareixia marcat de vermell després de la reacció de l’equip contra el Llevant. Els fantasmes, però, van tornar a aparèixer quan l’equip s’ho mereixia menys, perquè l’Espanyol, fins i tot amb totes les seves limitacion­s ofensives, va ser millor que el rival durant bona part del partit. Un gol en contra de penal al segon temps va servir per tirar-ho tot per terra. L’empenta final d’un València més valent va sobrepassa­r els pericos, que amb aquesta derrota agreugen encara més la seva situació a la Lliga.

Més pràctic que perfeccion­ista, l’Espanyol va aconseguir encotillar el partit al començamen­t. Machín sap que l’equip encara pateix massa amb la pilota, i per això contra el València no hi va haver gaire joc entre línies al principi. La pressió en les segones jugades va tornar a ser la gran carta de l’equip perico. L’Espanyol desprenia l’energia positiva que fa falta per aspirar a la victòria. Tot i això, no serveix de res la feina feta a la contenció si no hi ha punch. La contundènc­ia reclamada pel tècnic continua sent el compte pendent, i tots els rèdits ofensius provenen només de la pilota parada.

La tímida proposta del València al primer temps tan sols va trobar premi en les vacil·lacions defensives dels blanc-i-blaus. Un mal control de David López i una pèrdua de Marc Roca, que ahir va millorar, van permetre a Txérixev posar a prova Diego López.

Al cap de més de dos-cents minuts, l’Espanyol va trobar el gol a Cornellà. No va ser un davanter, però. Tampoc no va arribar en una llarga combinació. L’equip de Machín no viu d’això. Marc Roca va transforma­r un penal per mans de Kondogbia després de l’enèsim córner picat per l’Espanyol. Corria el minut 31 quan Cornellà va tornar a bramar com feia temps que no passava.

No va ser fins al segon temps que el València no es va treure la cuirassa i va fer un pas endavant per mirar de buscar l’empat. L’àrbitre Pizarro Gómez va prendre llavors el protagonis­me assenyalan­t un penal per caiguda de Diakhaby. El VAR va haver d’avisar el col·legiat, que després de veure la jugada al monitor va rectificar la decisió. Al cap d’uns minuts va tornar a assenyalar una pena màxima contra l’Espanyol. Aquesta vegada la lleu empenta de Víctor Gómez a Rodrigo no va tenir perdó. Parejo va fer pujar l’empat al marcador per a desesperac­ió de la grada.

Aquest gol va anar molt bé als de Celades, més decidits a arribar a l’àrea amb facilitat. La pilota era visitant, i les ocasions, cada vegada més perilloses. En una d’aquestes ocasions, Maxi Gómez va culminar la remuntada amb una rematada de cap dins de l’àrea. Als de Machín se’ls tornava escapar el partit quan gairebé podien entreveure la victòria. Aquesta vegada les sensacions van ser bones, però la falta de punch i la debilitat a la seva àrea els van tornar a condemnar a la derrota.

 ?? ERIC ALONSO / GETTY ?? Dani Parejo aconseguei­x el gol de l’empat del València transforma­nt un penal que s’hauria pogut evitar
ERIC ALONSO / GETTY Dani Parejo aconseguei­x el gol de l’empat del València transforma­nt un penal que s’hauria pogut evitar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain