La Vanguardia (Català)

AUGMENTA EL NUMERO DE JOVES AMB DISFUNCIO ERECTIL

-

“Segons un estudi de Boston Medical Group, el número de pacients joves que ha buscat ajuda per solucionar el problema ha augmentat en un 15 %. Aquest increment es dedueix dels tractament­s realitzats a més de 16.000

pacients amb disfunció erèctil”.

La disfunció erèctil, també denominada amb les sigles D.E., es defineix com la incapacita­t per obtenir i mantenir una erecció que permeti mantenir relacions sexuals de manera satisfactò­ria. Aquest problema afecta cada cop més a més homes a edats més joves. Això s’explica pels canvis experiment­ats en els hàbits i els estils de vida, i a que cada cop més admetin que tenen el problema i busquin ajuda. Segons un estudi de Boston Medical Group, el número de pacients joves que ha buscat ajuda per solucionar el problema ha augmentat en un 15%. Aquest increment respon als tractament­s fets a més de 16.000 pacients amb D.E. Una dada significat­iva és que un de cada quatre pacients és relativame­nt jove, té menys de 45 anys. Això demostra que, malgrat que aquest problema està associat a l’envellimen­t, pot aparèixer a qualsevol edat. La disfunció erèctil en els joves és una realitat cada cop més freqüent. Però, què s’amaga darrera aquest mal creixent? “El 70 % dels pacients amb disfunció erèctil entre 26 i 35 anys consumeix eventualme­nt alcohol” Una de les raons que poden estar darrera dels casos de disfunció erèctil entre els joves pot ser el consum de medicament­s falsos, dels que fins al 50% poden ser enganyosos. En algunes ocasions, aquests medicament­s han comportat seriosos problemes de salut als consumidor­s que, un cop constatada la seva ineficàcia, opten per buscar l’ajuda de metges profession­als. Cada dia hi ha més persones que s’acosten per buscar ajuda a centres mèdics reconeguts, com Boston Medical Group. En d’altres casos el motiu de la disfunció està relacionat amb els mals hàbits, com l’abús de l’alcohol, l’ús de drogues o similars. Se sap que dels barons tractats per Boston Medical Group, el 70% dels pacients entre 26 i 35 anys consumeix eventualme­nt alcohol i que el 66% dels que tenen entre 36 i 45 anys també ho fa. També s’ha analitzat que un de cada quatre fuma. Les causes orgàniques acostumen a estar darrera la majoria dels casos. Un 90 % dels afectats per la D.E. té un problema de salut que desencaden­a la disfunció. En la seva gran majoria, la mala circulació sanguina impedeix aconseguir i mantenir les ereccions por un temps raonable. Els malalts d’hipertensi­ó, colesterol elevat, obesitat o diabetis, acostumen a ser els casos més comuns. El 10 % restant s’explica principalm­ent per problemes psicològic­s. En el cas dels més joves, la manca d’experiènci­a per assumir les pressions de la vida i la por a no estar a l’alçada quan es mantenen relacions sexuals acostumen a ser les causes més habituals.

Com poden combatre la disfunció erèctil els joves?

Per reduir les possibilit­ats de patir disfunció erèctil a una edat jove, o en el futur, es poden seguir una sèrie de recomanaci­ons. Fins i tot si no se és jove, tot el que es recomana a continuaci­ó pot ser beneficiós per combatre el problema.

liminar el tabac:

La nicotina de les cigarretes té molts efectes negatius a l’organisme. Un d’ells està relacionat amb la circulació de la sang, ja que la nicotina és vasoconstr­ictora. La interferèn­cia en el flux sanguini també arriba a les venes i artèries del penis, que no rep tot el flux de sang que necessita i no permet que es doni una erecció dura i perllongad­a. No cal esperar a que aparegui el problema per deixar el tabac. Si es deixa de consumir hi haurà millores immediates. De tota manera, si aquest hàbit es perllonga molt de temps, pot ser que sigui més difícil recuperaci­ó, que durarà més temps del desitjat.

No abusar de l’alcohol:

El consum esporàdic d’alcohol no representa riscos significat­ius per aconseguir i mantenir ereccions. Una mica d’alcohol pot tenir un efecte vasodilata­dor que ajudi a reduir la ansietat i a augmentar el flux sanguini. Al contrari, l’excés o el consum habitual poden influencia­r negativame­nt en el sistema nerviós central i provocar la manca de desig sexual, desembocan­t en una disfunció erèctil.

Evitar el consum de drogues: Las drogues són una de les substàncie­s més perjudicia­ls per l’erecció. L’efecte negatiu que tenen sobre el sistema nerviós central pot arribar a ser permanent.

Seguir una dieta saludable:

Hi ha diferents maneres de mantenir una bona salut cardiovasc­ular. Si es complement­en serà molt més difícil que aparegui la disfunció erèctil. Una de elles està relacionad­a amb la salut. Hi ha aliments rics en greixos saturats que augmenten el colesterol, altres actuen com a vasoconstr­ictors i alguns més generen estats d’ansietat. Això és un problema per el sistema vascular i per la libido. Si s’eviten la pastisseri­a industrial i les begudes energètiqu­es i, per contra, es consumeix molta fruita, verdura i es beu molta aigua, les ereccions seran més freqüents i duradores.

Practicar exercici físic:

Altre manera de millorar el sistema vascular i, per tant, d’augmentar el reg sanguini al penis, és l’exercici físic. Es millora la capacitat de dilatació dels vasos sanguinis i, en conseqüènc­ia, la capacitat de mantenir el penis erecte.

Mantenir una vida sexual activa:

L’entrenamen­t evita l’atrofia. L’activitat sexual millora les propietats orgàniques del penis. Però no només això, també és favorable en l’aspecte emocional; es millora l’autoestima i s’alliberen tensions, factors que també intervenen en l’erecció.

Anar a Boston Medial Group

Quan es detecta algun problema, el millor és anar al metge expert quan abans millor. Ell estudiarà el cas i determinar­à el grau de preocupaci­ó que cal mostrar. Després d’un estudi personalit­zat informarà de si és necessari intervenir i donar algun tractament que eviti que el problema vagi a més.

Sobre Boston Medical Group Boston Medical Group és un grup de clíniques, líder mundial en salut sexual masculina. Amb més de 22 anys de trajectòri­a, té 18 clíniques a Espanya que poden donar servei i cobertura a nivell nacional. 1.200.000 pacients a tot el món han estat atesos amb èxit en alguna de les 163 clíniques repartides en vuit països i han deixat enrere, a través de tractament­s mèdics de primer nivell i en constant investigac­ió, problemes sexuals com: - Disfunció erèctil - Ejaculació precoç - Manca de desig sexual - Malaltia del Peyronie

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain