La Vanguardia (Català)

Les elèctrique­s s’alien amb la distribuci­ó per guanyar clients

Repsol, Endesa i EDP han firmat acords amb grans grups

- CONCHI LAFRAYA

Una normativa de l’any passat va prohibir a les elèctrique­s anar porta per porta a “robar” clients a les seves empreses competidor­es per evitar males pràctiques. Amb aquesta situació, algunes de les grans empreses del sector elèctric han optat per aliar-se amb grans grups de distribuci­ó per comerciali­tzar els seus serveis.

La primera companyia a buscar una aliança d’aquesta mena va ser Repsol. Ara fa just un any que va desembarca­r en el negoci de generació i comerciali­tzació d’electricit­at i gas amb la compra d’actius a Viesgo i la seva comerciali­tzadora per 733 milions. Al març la companyia que presideix Antoni Brufau va firmar un acord amb El Corte Inglés perquè es pugui contractar llum i gas als seus establimen­ts. En aquests moments, té presència en 39 centres d’El Corte Inglés repartits per tot Espanya. La petroliera supera els 965.000 clients de llum i gas, amb la qual cosa n’ha incorporat 215.000 el seu primer any. A més, es recolza en la seva xarxa de benzineres, composta per 3.400 estacions de servei per oferir els dos serveis.

Endesa va anunciar fa uns dies que firmava un acord amb Correos per comerciali­tzar llum i gas a través de les 2.396 oficines que té l’empresa pública. Pel president de Correos, Juan Manuel Serrano, aquest acord s’emmarca en el seu pla estratègic de “posar a disposició d’institucio­ns, administra­cions i empreses tot el potencial que ofereixen les oficines com a canal de venda per la seva capil·laritat i total cobertura territoria­l d’Espanya”. Per Javier Uriarte, director general de comerciali­tzació d’Endesa, “és un pas més perquè els ciutadans puguin triar la seva comerciali­tzadora de llum i gas en un context cada vegada més competitiu”.

L’última elèctrica a pujar-se a aquesta tendència ha estat l’asturiana EDP, que la setmana passada va anunciar que havia firmat un acord amb Media Markt per comerciali­tzar llum, gas i serveis energètics. En pocs dies, ha firmat 2.000 nous contractes per aquesta via. La companyia líder en distribuci­ó electrònic­a oferirà a les seves 88 botigues físiques i a través del seu canal en línia la possibilit­at de contractar els serveis d’EDP, que ven tota la seva energia 100% renovable.

En aquest context, Alejandro Codina, de Media Markt Iberia, va destacar: “Estem treballant per posar en funcioname­nt un projecte per instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics a les instal·lacions de les botigues i centres del grup”.

Com a ganxo, tant Repsol, com EDP i Endesa oferien un xec de 100 euros als nous clients si contractav­en un paquet conjunt de llum i gas. A més, en el cas de la petroliera s’oferien descomptes addicional­s si es carregava el cotxe de carburant a les seves benzineres. Fonts del sector apunten que amb aquestes promocions ocasionals “es regala al client el que se li pagava abans al comercial que captava un client”.

Però n’hi ha més. La companyia de telefonia mòbil The Phone House també ofereix contractar serveis d’electricit­at amb ofertes creuades de mòbils. La guerra per robar clients al mercat de llum i gas s’aviva. Ara cal veure quines estratègie­s proposen Iberdrola i Naturgy en aquesta direcció.

Fa un any la legislació va prohibir als comercials anar per les cases oferint aquests serveis

 ?? LV ?? Repsol va començar la tendència amb un acord amb El Corte Inglés
LV Repsol va començar la tendència amb un acord amb El Corte Inglés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain