La Vanguardia (Català)

Chris Nikou

President del futbol australià

- Redacció

La federació que presideix Chris Nikou i el sindicat de futboliste­s d’Austràlia han acordat equiparar els salaris que perceben els

socceroos i les matildas, les seleccions masculina i femenina de futbol d’Austràlia.

La federació i el sindicat de futboliste­s d’Austràlia han arribat a un acord pel qual els internacio­nals de les seleccions masculina i femenina percebran el mateix salari. El pacte, firmat per quatre anys, “tanca la bretxa salarial entre els equips nacionals d’Austràlia, els Socceroos i les Matildas”, assenyala la federació, i subratlla la “determinac­ió del futbol d’abordar qüestions d’igualtat de gènere en totes les facetes del joc i de construir un model financer sostenible que recompensi els jugadors a mesura que augmenten els ingressos de l’equip nacional”. A més, s’actualitza­rà la política parental en suport de les jugadores que es quedin embarassad­es.

El 2017 els internacio­nals de Finlàndia van acordar rebaixar-se el sou per reduir la bretxa salarial amb les futboliste­s. Poc després, Noruega es va convertir en el primer equip nacional a adoptar l’equiparaci­ó salarial, amb la qual cosa les dones van passar a duplicar la seva retribució.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain