La Vanguardia (Català)

Rivera s’obre a donar suport a reformes i pressupost­os si no governa

- Redacció

Albert Rivera insisteix que no serà un factor de bloqueig el 10-N. Si en el debat televisiu de dilluns es va comprometr­e a no frenar la composició d’un nou govern, ahir es va obrir a pactar reformes d’Estat i fins i tot els nous pressupost­os generals arribat el cas que no aconseguei­xi formar una coalició de govern amb el Partit Popular.

“Cal anar a les eleccions sabent per a què servirà el teu vot”, va afirmar el president de Ciutadans, partidari de “buscar fórmules des de l’oposició per negociar reformes, pressupost­os i que el govern no estigui en mans dels separatist­es”.

Amb tot, el president de la formació taronja va continuar amb la seva particular batalla amb el que pot ser el pitjor enemic dels liberals a les urnes: l’abstenció.

Rivera va adreçar un missatge als electors que dubten i va assenyalar que el seu partit pot obtenir 20 escons més, amb un 2% més de vot a les eleccions de diumenge. En aquest sentit, va instar els votants socialiste­s que estan preocupats amb la situació a Catalunya i desconfien dels pactes de Pedro Sánchez a “optar per la moderació”. “No opteu per lliurar el vot a Sánchez perquè pacti amb independen­tistes”, va dir.

Quatre dies abans dels comicis, Rivera va alertar que l’abstenció beneficia bàsicament Sánchez i va insistir que en llocs com Catalunya la poca participac­ió sempre ha afavorit les formacions nacionalis­tes. Per tant, va cridar a la participac­ió perquè els partits “assenyats i moderats” –amb referència a Ciutadans– tinguin influència i el Govern d’Espanya no estigui “en mans de Quim Torra”.

D’altra banda, sobre la seva continuïta­t com a líder de Ciutadans si obté un mal resultat electoral, Rivera va assenyalar que “no té afecció a la butaca”, però va recalcar que ara no pensa en una possible dimissió. “Els que em coneixen ho saben, no em vaig ficar en política per tenir un escó, ni per ser ministre. Quan hem negociat governs no heu sentit mai parlar del ministeri o la vicepresid­ència del govern que em demano, i m’ho han ofert i no ho he volgut”, va assenyalar.

Rivera va afirmar que encara no es planteja aquest escenari perquè ara mateix “està jugant el partit”, amb referència a la campanya i les eleccions de diumenge. “Asseguro que no tinc cap afecció a la butaca, l’única afecció és a Espanya i serviré al país sempre que ho vulguin els militants de Ciutadans i els espanyols”, va subratllar, i va insistir que vol “ser part de la solució” per a Espanya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain