La Vanguardia (Català)

Detingut un jove extutelat per abusos sexuals a una nena de 10 anys

- FEDE CEDÓ

Un jove migrant de 18 anys va ser detingut pels Mossos acusat d’haver fet tocaments a una menor de 10 anys a Calella. El presumpte agressor, mentre era menor d’edat, havia estat tutelat al centre Nur, que fins ahir ocupava l’hotel Marisol. Quan va arribar a la majoria d’edat es va quedar al carrer, sense cap mena d’ajuda, va ser acollit per uns coneguts a Blanes i més tard es va traslladar a una casa okupa amb els altres exmenes a Pineda de Mar.

Els fets van passar dissabte, poc abans de les vuit del vespre, al passeig marítim de Calella, quan dos menors allotjats al Marisol es van acostar a tres nenes, d’entre 10 i 12 anys, a qui ja coneixien. Després va aparèixer un tercer noi amb una bicicleta que se les va enginyar per quedar-se tot sol amb la nena de 10 anys. La va convèncer perquè se li assegués a la falda mentre li feia petons i tocaments als pits i als genitals. La nena no va saber reaccionar fins que es va poder escapar i marxar fins on hi havia les seves amigues.

La menor va trigar a explicar els fets a la família. Van ser les amigues les que es van adonar del que havia passat. El pare va trucar immediatam­ent al 112 i va activar el protocol d’abusos sexuals. Els primers a arribar van ser els agents de la policia local, però, segons algunes fonts, les tàctiques expeditive­s dels agents van provocar la reacció irada del progenitor, ja que es van intentar quedar sols amb la menor sense la presència d’un adult. Per això la família va optar per denunciar els fets a la comissaria dels Mossos de Pineda, on van aportar fotografie­s de l’agressor tretes de les xarxes socials, una versió que confirma el digital local Calella Comunicaci­ó. El jove és molt conegut a la localitat, ja que havia estat allotjat a l’hotel Marisol fins als 18 anys.

El presumpte agressor va ser detingut i, segons els Mossos d’Esquadra, li va ser practicada la prova d’edat. Com que suposaven que es tractava d’un menor va passar a disposició de la Fiscalia. No obstant això, quan posteriorm­ent es va comprovar que era major d’edat el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs i una ordre d’allunyamen­t de la població, una decisió improbable si hagués tingut menys de 18 anys, atès que hauria quedat sota la tutela de la Generalita­t o d’un centre acreditat.

L’agressor va sortir del centre de Calella quan va fer 18 anys, sense cap referent, i viu en una casa okupa

El relat dels fets dels testimonis i de la família difereix enormement del que fa l’Ajuntament de Calella, que per mitjà d’un comunicat va assegurar que el jove s’havia escapat d’un centre de Barcelona i va negar que tingués cap relació amb el centre de menes local, l’hotel Marisol, d’on ahir el gruix de menors migrants van marxar a una casa de colònies a Sant Cebrià de Vallalta. A part de condemnar els fets, l’Ajuntament que presideix Montserrat Candini va lamentar que la família rebutgés l’ajuda municipal, tot i que suposa que va ser per l’actitud incisiva dels policies que van anar en primera instància al domicili i que, segons aquesta versió, haurien interrogat de manera molt brusca la menor traumatitz­ada. La corporació ha anunciat que es presentarà com a acusació particular.

L’Ajuntament insisteix que les xarxes socials intoxiquen. Com va assegurar en mitjans locals Josep Torres, primer tinent d’alcalde, “no hem tingut mai problemes amb els menes, ni de robatoris ni d’estrebades” va assegurar. Una afirmació que no concorda amb les explicacio­ns donades pels veïns pròxims al centre de menors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain