La Vanguardia (Català)

Un ictus porta Catherine Deneuve a l’hospital

El comunicat mèdic afirma que l’actriu es recuperarà

- Barcelona

L’actriu francesa Catherine Deneuve, de 76 anys, està ingressada en un hospital de París després de patir la nit de dimarts un accident cerebrovas­cular isquèmic (ACV) “molt limitat i reversible”, segons va fer públic ahir la seva família a través d’un comunicat. La nota subratlla que la diva del cinema francès “no té cap dèficit motor i s’hauria de recuperar després d’un temps de descans”.

Malgrat que, en difondre’s la notícia, l’ingrés hospitalar­i es va atribuir a un “cop de cansament”, ja que ha encadenat uns quants rodatges aquest any, finalment es va revelar que l’actriu havia patit un ictus. La premsa francesa va informar que la protagonis­ta de Belle du jour va ingressar la nit de dimarts a dimecres després de trobar-se malament durant un rodatge. Catherine Deneuve estava immersa en el rodatge del seu últim projecte, el drama familiar De son vivant, d’Emmanuelle Bercot, que s’estava duent a terme a la regió parisenca des d’octubre. Quan es va sentir indisposad­a, la icona indiscutib­le del cinema francès va haver de ser ingressada en un centre hospitalar­i el nom del qual no s’ha difós. L’accident vascular de l’actriu, segons apunten alguns mitjans, és conseqüènc­ia d’una acumulació de fatiga motivada per una “agenda sobrecarre­gada”, ja que, malgrat la seva edat, Deneuve no ha abaixat el ritme de rodatges ni d’aparicions públiques. Va començar a rodar De son vivant poc després de l’estrena de Fête de famille, de Cédric Kahn, al setembre. L’actriu, que aquest any també ha participat a La vérité, de Hirokazu Kore-eda, té, així mateix, pendent d’estrena Terrible Jungle, d’Hugo Benamozig. A més de l’encadename­nt de rodatges, Deneuve, amb una imatge molt lligada a la moda francesa per l’estreta relació que va mantenir amb el dissenyado­r Yves Saint Laurent, manté el mateix ritme intens d’aparicions en esdevenime­nts públics de la capital francesa.

A començamen­ts de setembre Catherine Deneuve explicava a Le Parisien sobre la seva carregada agenda cinematogr­àfica: “O es fa cinema, o no es fa”. I va revelar que el secret de la seva energia està als gens de la seva mare. “Es diu Renée. Farà 108 anys d’aquí deu dies. Les meves germanes i jo hem sortit com ella”, va assegurar.

L’artista francesa, de 76 anys, es va començar a trobar malament durant el rodatge en què treballa

 ?? ARTHUR MOLA / AP ?? L’actriu francesa a l’agost a Venècia durant la celebració del festival de cinema
ARTHUR MOLA / AP L’actriu francesa a l’agost a Venècia durant la celebració del festival de cinema

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain