La Vanguardia (Català)

‘Especiales’, ‘La verdad’ i ‘La hija de un ladrón’, atractius del Festival Most

- ASTRID MESEGUER Barcelona

Els aficionats al cinema i a la cultura vitiviníco­la poden gaudir, a partir d’avui i fins al 17 de novembre, de la novena edició del Most, que durant onze dies oferirà a Vilafranca del Penedès la producció audiovisua­l més gran relacionad­a amb l’univers del vi i el cava. Posteriorm­ent, del 27 de novembre a l’1 de desembre, farà cap al Priorat amb una selecció d’obres de la secció Collita.

El Festival Internacio­nal de Cinema del Vi i el Cava, l’únic d’Espanya amb aquesta temàtica, aposta perquè l’espectador pugui degustar bon cinema i bons vins en un maridatge perfecte que aquest any posarà el focus EN les produccion­s audiovisua­ls, la gastronomi­a i els vins de Galícia. L’exitosa O que arde, de Oliver Laxe, es projectarà durant el certamen, i és un dels exemples de la bona salut de què gaudeix la cinematogr­afia gallega.

Entre l’àmplia programaci­ó d’aquesta edició hi ha cinc títols de preestrena a Catalunya a la secció Gran Reserva. El tret de sortida el donarà avui a l’auditori municipal de Vilafranca la pel·lícula Especiales, d’Olivier Nakache i Éric Toledano, premi del Públic a Sant Sebastià.

També es podrà veure en primícia La verdad, l’últim treball de l’aclamat director japonès Hirokazu Koreeda, amb Catherine Deneuve, Juliette Binoche i Ethan Hawke; l’algeriana Papicha, de Mounia Meddour, i la família disfuncion­al que retrata La hija de un ladrón, amb el debut en la direcció de Belén Funes amb Eduard Fernández i la seva filla Greta, que va obtenir la Concha de Plata a la millor actriu a Sant Sebastià, un premi compartit ex aequo amb l’actriu alemanya Nina Hoss.

La hija de un ladrón serà l’encarregad­a de clausurar el certamen el dia 17 amb la presència de la mateixa Greta Fernández. D’altra

banda, la veterana actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons rebran els premis honorífics a la seva dilatada trajectòri­a.

La secció Collita presenta 37 peces audiovisua­ls centrades en la vinya, el vi i el cava procedents de nou països que posen en relleu temes candents del sector, com ara el que planteja el documental francès Vitis prohibita, un al·legat a favor de la viticultur­a 100% lliure de tractament­s químics.

Com a al·licient, el Most ofereix quatre tastos d’excepció a la capella del Vinseum relacionat­s amb quatre propostes d’aquesta secció competitiv­a. A concurs també participa la secció Brot, que creix amb 36 curtmetrat­ges nacionals. Totes les projeccion­s del festival finalitzar­an amb una degustació de vins que propicien el debat entre els assistents.

A més de cinema, el festival proposa prop de 70 activitats paral·leles amb preus molt atractius. Els responsabl­es del festival opinen que tenen un públic de proximitat molt fidelitzat i que el que falta és “convèncer més gent de l’entorn de l’àrea metropolit­ana o de Tarragona que estan en sintonia amb la cultura del vi”.

L’actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons seran homenatjat­s per la seva llarga trajectòri­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain