La Vanguardia (Català)

Crèdit Andorrà, millor banc d’Andorra en banca privada per tercer any consecutiu

EL PREMI QUE ATORGA EL GRUP FINANCIAL TIMES HA VALORAT EL LIDERATGE DE L’ENTITAT EN EL MERCAT ANDORRÀ, LA SEVA ESTRATÈGIA DE CREIXEMENT INTERNACIO­NAL I L’APOSTA PER LA INNOVACIÓ DIGITAL I EL SERVEI AL CLIENT

- REDACCIÓ Andorra

Crèdit Andorrà ha estat distingit, per tercer any consecutiu, com el millor banc d’Andorra en banca privada per The Banker i PWM, dues publicacio­ns del grup Financial Times que reconeixen anualment les millors entitats internacio­nals en banca privada. El guardó reconeix l’estratègia de l’entitat “per consolidar un model de banca privada competitiu, digital, innovador i responsabl­e, enfocat a oferir el millor servei al client i una atenció personalit­zada”.

El premi destaca, particular­ment, el pla d’acció de Crèdit Andorrà pel que fa a govern corporatiu, amb la reorganitz­ació de l’estructura corporativ­a. També assenyala com a meritoris el mantenimen­t del lideratge en el mercat local i l’estratègia de creixement internacio­nal. Finament, el jurat reconeix la transforma­ció digital centrada en el client, a banda de l’àmplia tasca de responsabi­litat social corporativ­a del banc.

El guardó va ser recollit en l’acte de lliurament a Londres pel director de l’àrea de Negoci Bancari Andorra, Martí Alfonso, i el director de Comunicaci­ó Corporativ­a, Màrqueting i Transforma­ció Digital Clients del Grup Financer Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, destaca que “aquest guardó és un reconeixem­ent a l’esforç, la constància i el rigor amb què treballem per mantenir el lideratge en la plaça financera andorrana i el creixement global, i per oferir dia a dia el millor servei possible. El premi posa en relleu el nostre compromís per continuar sent pioners a crear una oferta innovadora i d’elevat valor afegit per als clients”.

Amb la distinció, els responsabl­es dels premis han valorat l’equilibri en el doble focus de l’estratègia de negoci de Crèdit Andorrà. Per una banda, l’entitat consolida el seu lideratge en el mercat financer local en benefici i volum de negoci, amb una proposta de valor centrada en el client, la innovació en productes i serveis, l’especialit­zació i el compromís amb el teixit social, econòmic i cultural del país.

Per altra banda, el guardó valora el posicionam­ent de l’entitat en banca privada internacio­nal, en la qual ha consolidat l’expansió en tres places estratègiq­ues: Espanya, Luxemburg i Miami, als Estats Units.

L’entitat andorrana també ha reforçat la innovació en l’oferta de productes i serveis de banca privada especialit­zats i personalit­zats. Un exemple d’aquesta voluntat d’aportar valor afegit a través dels serveis digitals és Merkaat, el primer assessor del país de fons d’inversió 100% digital.

Una altra mostra d’aquest esforç innovador que reconeix el guardó és Scale Lab Andorra, un programa d’hiperaccel­eració empresaria­l dirigit a projectes emprenedor­s en fase de creixement. La iniciativa, que combina finançamen­t i accions d’assessoram­ent, permet als inversors apostar per empreses amb alt potencial.

El premi de les dues publicacio­ns del grup Financial Times també vol tenir en compte l’esforç de l’entitat per reorganitz­ar el govern corporatiu i l’estructura de lideratge, amb l’objectiu de complir els requerimen­ts reguladors i donar resposta al nou model bancari.

El reconeixem­ent internacio­nal també fa palès el protagonis­me que el client ha tingut en la transforma­ció digital de Crèdit Andorrà. S’ha valorat, així, la creació de serveis digitals que donen resposta a la nova realitat del mercat i a les noves necessitat­s dels clients, que han fet que el banc sigui pioner al principat pel que fa a pagaments amb mòbil, gràcies a solucions com Crèdit Wallet.

Altres iniciative­s que es destaquen són la implantaci­ó de WhatsApp com un canal de relació amb el client, l’accés a la banca en línia e-Crèdit a través de l’empremta digital i el reconeixem­ent facial, i l’ús de la signatura biomètrica per a les transaccio­ns més habituals a les oficines.

Finalment, el premi atorgat per The Banker i PWM també subratlla el compromís de Crèdit Andorrà pel que fa a responsabi­litat social i sostenibil­itat, alineat amb els principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides i els Objectius de Desenvolup­ament Sostenible (ODS). L’entitat ha identifica­t sis d’aquests ODS com a rellevants i hi ha centrat l’estratègia. També s’ha valorat la tasca de Crèdit Andorrà al principat en matèria d’organitzac­ió i suport a diverses iniciative­s socials, econòmique­s, culturals i mediambien­tals.

 ?? FINANCIAL TIMES LIVE ?? D’esquerra a dreta, Yuri Bender, editor en cap de la publicació PWM; Martí Alfonso, director de l’àrea de Negoci Bancari Andorra del Grup Financer Crèdit Andorrà, i Joan R. Mas, director de Comunicaci­ó Corporativ­a, Màrqueting i Transforma­ció Digital Clients del Grup Financer Crèdit Andorrà
FINANCIAL TIMES LIVE D’esquerra a dreta, Yuri Bender, editor en cap de la publicació PWM; Martí Alfonso, director de l’àrea de Negoci Bancari Andorra del Grup Financer Crèdit Andorrà, i Joan R. Mas, director de Comunicaci­ó Corporativ­a, Màrqueting i Transforma­ció Digital Clients del Grup Financer Crèdit Andorrà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain