La Vanguardia (Català)

La nit de Rodrygo Goes

El Madrid destrossa el Galatasara­y amb un triplet del brasiler i acaricia la classifica­ció

- CARLOS NOVO Madrid

Hi ha partits que es guanyen sense baixar de l’autobús, i el Madrid es va trobar amb un partit d’aquest tipus contra un Galatasara­y que va ser el convidat perfecte a la festa. No va molestar gens, va rebre totes les bufetades i abans d’un quart d’hora ja feia voleiar la bandera blanca en una actuació impròpia de la millor competició de clubs del món. La nit va consagrar Rodrygo Goes, el brasiler de 18 anys per qui a l’estiu el Madrid va pagar 45 milions al Santos. Rodrygo ha pres el lloc a Vinícius, i ara mateix es dirigeix amb fermesa cap a la fama. Suma picardia, desvergony­iment i gol, cosa que al Madrid no abunda des que va marxar Cristiano.

Rodrygo va destrossar el Galatasara­y. Els set primers minuts li va marcar dos gols i just abans del descans en va regalar un altre a Benzema. En l’afegit, va completar el seu hat-trick. Rodrygo va aconseguir, a més a més, el doblet més ràpid de la història blanca a la Champions.

El Madrid va gaudir d’una nit plàcida. Està a punt de classifica­r-se per als vuitens. Va començar horrible en la seva competició fetitxe amb la desfeta 3-0 a París contra el PSG i l’empat (2-2) al Bernabeu contra el Bruges. Tot i això, les seves dues victòries davant els turcs el deixen cinc punts per sobre de l’equip belga, el tercer.

Zidane va repetir onze. El mateix que també va arrasar el Leganés dimecres. Millor o pitjor, aquest serà l’onze del Madrid aquesta temporada. Amb aquest onze el Madrid es jugarà la seva sort. Morirà o guanyarà algun títol. Per Zidane, no n’hi ha cap altre. Casemiro i Valverde exerceixen de mariscals al doble pivot i Kroos fa el que havia fet Modric. A dalt, Rodrygo i Hazard per les bandes són fixos i Benzema s’associa amb tots. El francès va marcar ahir un doblet, i arriba als 50 a la

Champions, de manera que supera en un el registre de Di Stéfano.

El Galatasara­y no havia marcat cap gol en els tres partits anteriors de Champions. Sense Falcao és poca cosa. Al darrere és un desastre. Quan el Madrid va jugar a Istanbul era cinquè de la modesta lliga turca; ara és setè. Ha empitjorat. El Madrid li va passar per sobre sortint en una estampida comandada per Rodrygo, que al cap de quatre minuts va parar una pilota amb el pit, va deixar assegut Lemina i va superar Muslera amb una rematada col·locada. Tres minuts després va saltar més que el marcador per rematar de cap a la xarxa una centrada de Marcelo. Vinícius n’ha de prendre nota. Ara és més carn de banqueta que mai. Ahir no va estar ni convocat.

Tampoc no són bons temps per a Isco. I no cal parlar de James i Bale, que no hi són i ja es diria que ni tampoc se’ls espera.

El Galatasara­y es va esfondrar amb el 2-0. El Madrid va veure sang i la va seguir. Al cap de tretze minuts N’Zonzi va trepitjar sobre la ratlla de l’àrea Kroos. L’àrbitre alemany no ho va veure, però va ser advertit del penal pel VAR. Va consultar el monitor, el va xiular i el va transforma­r Ramos a l’estil de Panenka.

El 3-0 va matar el que quedava del partit, que no era gaire. El Madrid el tenia a la butxaca i va abaixar el pistó. El Galatasara­y va intentar sortir per una escletxa, però no en va trobar cap. Encara rebria un altre càstig un minut abans del descans. Rodrygo va robar una pilota i la va cedir a Benzema, que va rematar a boca de canó el 4-0. La primera part es va tancar amb una mala notícia per als blancs: la lesió de Marcelo, reemplaçat per Mendy.

La segona part va ser bastant més descafeïna­da. Al cap d’un quart d’hora Zidane va fer seure Casemiro, que ho juga tot, i va posar en acció Modric. Poc després va entrar Isco per Hazard, que no acaba de lluir-se. El Madrid es dedicava més a la jugada estel·lar que a ser efectiu, però el degoteig d’ocasions va continuar. Molt al final, Karim Benzema va completar la maneta i Rodrygo va tenir temps per al seu hat-trick (6-0). Set una setmana abans de la Copa Davis a Madrid.

Benzema va marcar un doblet, arriba als 50 gols a la Champions i supera en un Di Stéfano

?? DANI DUCH ?? El davanter del Reial Madrid Rodrygo celebrant un dels seus tres gols ahir al Bernabeu
DANI DUCH El davanter del Reial Madrid Rodrygo celebrant un dels seus tres gols ahir al Bernabeu