Bombardeig a l’Atlètic

El Leverkusen rebenta l’equip de Simeone a còpia de córners

- Barcelona

A. LÓPEZ

Un gol en pròpia porteria de Thomas al final de la primera part i una altra diana de Volland al començamen­t de la segona van ajornar la classifica­ció d’un Atlètic conservado­r que va ser martiritza­t pel Leverkusen amb els llançament­s de córner i que només va provar de reaccionar quan ho va veure tot perdut. Morata va escurçar les diferèncie­s al 94 i va tenir l’oportunita­t d’empatar en l’última jugada d’un matx molt viu.

Després de quatre partits, Diego Costa i Morata van tornar a coincidir en l’alineació inicial d’un Atlètic que va presentar la mateixa formació que va concloure el partit de dissabte a Sevilla. El conjunt de Simeone va sortir al Bay Arena sabent que una victòria li concedia els vuitens automàtica­ment, però el cuer del grup D, sense res a perdre, aviat va deixar de percebre’l com una amenaça.

A còpia de combinació en defensa i de desplegame­nts veloços, el Leverkusen va anar imposant la seva proposta i al minut 21 va disposar de la primera gran ocasió, però la rematada de Volland després d’una jugada des de l’esquerra va sortir tèbia. Aquesta jugada va esperonar l’Atlètic, que es va estirar, però aviat va tornar a prioritzar l’ordre defensiu.

Al conjunt alemany no li costaven les transicion­s, però amb prou feines arribava a la zona de definició i va decidir confiar el gol a la pilota aturada, especialme­nt convertint cada córner en una batalla. Provocava grans aglomeraci­ons a l’àrea petita i llançava pilotes molt tancades que provocaven un enorme caos davant la porteria d’Oblak. En una, Felipe va pentinar involuntàr­iament al travesser. En una altra, el setè córner alemany, Thomas no va tenir tanta sort i va rematar de cap a gol de manera inversembl­ant quan volia refusar (minut 41). L’Atlètic ha passat d’una tradició de domini de l’espai aeri a patir quan la pilota arriba volant.

Un gol de Volland al començamen­t de la segona meitat va reduir les possibilit­ats de reacció. El capità alemany es va beneficiar d’un error

EL JUVENTUS, A VUITENS

Un gran gol de Douglas Costa al 93 va concedir a la Juve la victòria que necessitav­a a Moscou

d’Hermoso en el refús d’una centrada i de la distracció de Felipe en el marcatge per afusellar Oblak. Simeone va retirar Costa, desastrós, i va introduir Vitolo a la recerca de coherència. Es va estirar, però va continuar patint un calvari en cada córner, en un dels quals l’àrbitre va tancar la baralla amb quatre grogues d’una tacada, dues per bàndol. Morata va escurçar diferèncie­s al 94 i podria haver empatat en l’última jugada amb una rematada a boca de canó que va desbaratar el porter.

El conjunt blanc-i-vermell tindrà una nova oportunita­t per certificar la classifica­ció, fins i tot per disputar el primer lloc del grup, la pròxima jornada al camp del Juventus. El campió italià va entrar als vuitens gràcies a un gran gol de Douglas Costa al minut 93 que li va concedir la victòria (1-2) al terreny del Lokomotiv de Moscou.