La Vanguardia (Català)

Europa per aixecar el vol

L’Espanyol espera que una victòria contra el Ludogorets l’impulsi a la Lliga

- Redacció

RCD Espanyol - Ludogorets

21.00 h. GOL i Movistar Lliga C.

ALINEACION­S PROBABLES

ESPANYOL: Diego López; Dídac, Calero, Lluís López, Corchia; Marc Roca, Darder, Melendo, Graner; Vargas i Víctor Campuzano.

Entrenador: Pablo Machín

ÚLTIMS PARTITS

LUDOGORETS: Iliev; Cicinho, Moti, Nedialkov, Rafael Forster; Lukoki, Anicet Abel, Badji, Wanderson; Keserü i Marcelinho.

Entrenador: Stanislav Guentxev

ÚLTIMS PARTITS

Camp: RCDE Stadium

Àrbitre: François Letexier (FRA)

“Esperem que l’Europa League sigui un punt d’inflexió”, anhela Víctor Sánchez, la plantilla blanc-i-blava i la família perica. Europa com a trampolí anímic per reflotar un equip que naufraga a la Lliga espanyola. La visita del modest Ludogorets búlgar aquest vespre (21 h) al RCDE Stadium es presenta per a l’Espanyol no només com una bona ocasió per encarrilar la classifica­ció europea a setzens, sinó com un dia propici per aixecar el vol, sobretot al seu feu, on ha perdut els sis partits de Lliga.

Víctor Sánchez, una de les veus de més pes al vestidor blanc-i-blau, expressava el sentiment del grup davant el compromís europeu: “És un partit important perquè pot servir per agafar confiança i perquè la gent es diverteixi; espero que arribin els gols i ens divertim tots. A més, una victòria deixaria la classifica­ció molt encarrilad­a”, va recordar el veterà jugador.

A l’entorn blanc-i-blau s’hi ha instal·lat un corrent d’opinió que considera que l’Europa League és una nosa per al desenvolup­ament de l’Espanyol a la Lliga, que és el que veritablem­ent preocupa. És una visió que al vestidor blanc-i-blau rebutgen obertament. Començant per l’entrenador, Pablo Machín. “Molts matarien per disputar la Lliga Europa”, va dir volent ser gràfic el tècnic sorià, per qui l’Espanyol “és un privilegia­t”. Admetia, això sí, que el torneig europeu “no molesta, però sí que condiciona”. Bàsicament, perquè “no tens tot el temps per recuperar ni per preparar el partit de la Lliga. Hem d’assumir-ho i aprofitar la plantilla que tenim”, va assenyalar Machín.

També es va referir Víctor Sánchez al possible efecte molest del partit europeu intersetma­nal. “Cap de nosaltres no dirà que ens molesta jugar l’Europa

League o que és incòmoda pel calendari. És molt il·lusionant estar en aquesta competició”, va insistir el jugador, que reconeixia que “la Lliga està costant més que avançar a Europa”.

El repte de l’Espanyol és tancar la setmana amb dues victòries, avui contra el Ludogorets per deixar molt encaminada la classifica­ció europea quan falten dues jornades de la fase de grups, i diumenge contra l’Atlètic al Wanda Metropolit­ano,

un dels desplaçame­nts més complicats.

Repetir victòria contra els búlgars està a l’abast de l’Espanyol, que va vèncer en la tercera jornada, el 24 d’octubre a Sofia per 0-1, amb un gol de Víctor Campuzano. “Tornar a guanyar-los ens permetria guanyar coixí per assumir algun error en la competició, però ens plantegem el partit com una oportunita­t de guanyar davant la nostra afició. Volem donar-li aquesta alegria”, va explicar Víctor Sánchez.

El Ludogorets arriba a Barcelona amb l’ambició de refer-se de la derrota de Sofia i recuperar el lideratge del grup H amb una victòria a Cornellà-el Prat. Torna a la convocatòr­ia el davanter centre romanès Claudiu Keserü, principal referència ofensiva de l’equip amb 3 gols a l’Europa League. No hi serà el central romanès Dragos Grigore, baixa per lesió. També és dubte el porter titular, el brasiler Renan.

EL DEBAT BLANC-I-BLAU

“Cap de nosaltres no dirà que ens molesta jugar l’Europa League: és molt il·lusionant”

 ?? RCD ESPANYOL ?? Els jugadors de l’Espanyol preparant ahir el partit contra el Ludogorets
RCD ESPANYOL Els jugadors de l’Espanyol preparant ahir el partit contra el Ludogorets
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain