La Vanguardia (Català)

Bizum permetrà fer pagaments de compres en línia

- Madrid

Bizum, la plataforma de la banca espanyola per enviar i rebre diners de forma gairebé instantàni­a a través del mòbil, va anunciar ahir que permetrà fer compres des del mòbil en comerços en línia. El director general de Bizum, Ángel Nigorra, va assegurar que des del seu naixement, fa tres anys, s’han fet 60 milions de transaccio­ns per valor de 3.100 milions, amb un import mitjà de 50 euros. Fins ara, els serveis de Bizum s’utilitzave­n per compartir despeses de sopars, viatges i regals. El pas que fa ara aquesta plataforma és poder fer els pagaments de compres a internet. En aquests moments, compta amb 5,3 milions de clients i l’objectiu és assolir els 12 milions a finals del proper any. Per al tancament d’aquest 2019, preveu tancar amb sis milions de clients.

En principi, el nou servei que ofereix Bizum serà gratuït, però Nigorra va advertir que “el preu el posa cada banc”. En total, 23 bancs participen en aquesta plataforma. És a dir, tota la banca nacional i alguna entitat estrangera, com és el cas del Deutsche Bank. El banc que fins ara no ha volgut sumar-se a Bizum és l’holandès ING.

Algunes empreses com Iberdrola, Yelmo Cines, Decathlon, Energy Sistem i Barrabes.com, entre d’altres, ja han activat a les seves pàgines web l’opció de pagar a través d’aquest mètode. Bizum podria saltar en un futur a borsa, però ara per ara no està en els seus plans.

Precisamen­t, l’associació de consumidor­s Adicae presenta avui un informe en el qual recull que un de cada tres consumidor­s va tenir incidèncie­s al comprar per internet l’últim any. Entre els principals problemes destaca que el producte no arriba (38%), arriba espatllat (36%), es rep amb retard (33%) o l’adquirit no correspon amb el comprat (19%). Una de les principals pors dels internaute­s continua sent que la compra sigui segura a l’hora de fer el pagament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain