La Vanguardia (Català)

Seat contracta a Silence la fabricació de la seva primera moto elèctrica

- Barcelona

Després dels patinets i el cuadricicl­e Minimó, Seat va anunciar ahir el llançament d’una motociclet­a elèctrica, l’e-Scooter, que serà fabricada per l’empresa catalana Silence. La intenció és comerciali­tzar-la el 2020, tant entre clients particular­s com en serveis compartits, i suposa un avenç més en el posicionam­ent de Seat en el camp de la nova micromobil­itat urbana.

Segons el president de Seat, Luca de Meo, el projecte es llança perquè “el continu creixement de les grans ciutats fa que aconseguir una mobilitat eficient sigui un dels principals reptes”. Seat vol convertir-se en un proveïdor de serveis de mobilitat “més enllà” de la fabricació de vehicles i respondre a una de les grans tendències de la mobilitat del futur: compartida i sostenible, segons va destacar l’empresa. Ja disposa de serveis de carsharing a través de Respiro i, a més, comerciali­tza el Seat eXS KickScoote­r powered by Segway, en col·laboració amb la start-up UFO.

El nou scooter donarà, a més, un nou impuls a Silence, l’empresa fundada per Carlos Sotelo, que té entre els seus accioniste­s Caixa Capital Risc i Repsol. Silence disposa d’una planta a Molins de Rei, però planeja construir una nova factoria. Sotelo va celebrar ahir l’acord amb Seat i va destacar que “Silence es troba ara en fase de creixement”. L’empresa té una xifra de negoci que aquest any s’acostarà als 35 milions d’euros, amb una plantilla de 160 persones. Silence preveu tancar l’exercici amb un volum de fabricació de 8.000 motociclet­es i 10.000 bateries.

 ?? LV ?? El concepte de nova motociclet­a de Seat
LV El concepte de nova motociclet­a de Seat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain