La Vanguardia (Català)

Ciutadans crida a la mobilitzac­ió per “fer fora Sánchez”

- I. ELLAKURÍA

Ciutadans va cridar ahir a la mobilitzac­ió general del votant de centre i de dreta per “fer fora Sánchez” de la Moncloa. Aquest missatge va ser l’eix de la seva campanya electoral el 28-A però que de cara al 10-N ha mitigat centrant-se en el compromís de no bloquejar la creació d’un govern i, fins i tot, donar suport als pròxims pressupost­os generals.

Els mals sondejos, junt amb la sensació que el partit més perjudicat per l’abstenció serà Ciutadans, han provocat que els liberals siguin a les acaballes de la campanya dirigint sobretot el discurs a l’electorat més dubitatiu.

“Si ens mobilitzem, si votem, és possible un canvi a Espanya que no vingui des dels extrems, sinó des del centre i la moderació”, va dir el secretari general de Cs, José Manuel Villegas. Candidat per Almeria, és un dels pesos pesants de Cs, com Juan Carlos Girauta a Toledo, que veuen perillar els escons al Congrés.

Mentre el número dos pronunciav­a aquesta arenga per a la mobilitzac­ió, Albert Rivera va continuar presentant-se com el demiürg que traurà Espanya del laberint, ja sigui com a president del Govern o com a alfil de l’oposició, és a dir, sent la clau del futur

Rivera insisteix que, si no és president, no bloquejarà la constituci­ó d’un nou govern

govern, ja sigui amb l’esquerra o amb la dreta. “Si no tenim majoria no podem enfadar-nos i no respirar; la diferència entre Casado, Vox i jo és que jo estic disposat a treballar al govern i a l’oposició”, va afirmar el dirigent liberal en un esmorzar informatiu a Madrid.

Rivera va insistir en la idea del desbloquei­g i la seva transparèn­cia amb els seus plans post-10-N davant l’obscuranti­sme que, considera, practiquen la resta de candidats. “Soc l’únic que al descobert ha dit als espanyols el que farà amb els seus vots: el més valent ara mateix és posar-hi l’espatlla i desbloquej­ar el país”, va assenyalar.

Rivera es va referir també a les declaracio­ns d’alguns dels CDR detinguts per terrorisme sobre la seva connexió amb el president de la Generalita­t, Quim Torra. “Dèiem des de fa temps que Torra era cap dels comandos separatist­es [CDR], i gairebé ens maten per dir-ho. Ho advertíem fa molt de temps i deien que no, i aquí hi ha les proves”, va assenyalar.

Posteriorm­ent, va treure la moto del pàrquing –una de les seves grans passions– per recórrer 200 km i plantar-se en el municipi val·lisoletà d’Herrera de Duero, on va celebrar una trobada amb mig centenar de motards. El seu compromís del dia va ser suprimir els “guarda-raïls assassins” de 30.000 quilòmetre­s de carreteres els pròxims quatre anys, com ja han començat a fer a la Comunitat de Madrid. Aquest sistema de seguretat és molt criticat des de fa anys pel col·lectiu de motoristes per la seva perillosit­at, amb estadístiq­ues molt altes de morts i amputacion­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain