La Vanguardia (Català)

Asens desautorit­za la candidata que va dir “vivales” a Puigdemont

- MAITE GUTIÉRREZ

Al cap de llista d’En Comú Podem a les generals, Jaume Asens, l’han disgustat algunes de les idees expressade­s per la candidata del seu partit per Girona, Laura López, en una entrevista recent. “Puigdemont és un vivales”, va dir rotunda López al Diari de Girona. L’afirmació va ser desautorit­zada pel mateix Asens aquest dijous, quan va qualificar de “desafortun­ades” les paraules de la seva companya.

La inquietud que han generat aquestes declaracio­ns en el candidat dels comuns contrasta, tot i això, amb la bona acollida que ha tingut l’entrevista de López entre militants i simpatitza­nts de la confluènci­a d’esquerres.

No són pocs els que han descobert la candidata per Girona a través de l’article, publicat dimarts d’aquesta setmana. López, de 36 anys i politòloga de formació, acumula una trajectòri­a centrada en la defensa del patrimoni natural de la Costa Brava –amenaçada per la pressió urbanístic­a–, de la regulació dels preus del lloguer i d’un model turístic “més sostenible” que respecti, a més del medi ambient, els drets laborals dels treballado­rs de l’hostaleria. Però han estat les seves anàlisis sobre la sentència de l’1-O, la situació dels presos o l’impacte del procés independen­tista en la convivènci­a el que més ha cridat l’atenció dels seus companys de files, molts dels quals han aplaudit les seves declaracio­ns a través de les xarxes socials. “Honesta”, “Autèntica” o “Realista” són alguns dels comentaris que ha rebut. “Gràcies per dir el que molts pensem”, ha comentat també algun membre de la confluènci­a a través de Twitter. “Tinc temps d’empadronar-me a Girona per votar-la?”, ha dit un altre. López afirma a l’entrevista del

Diari de Girona que posar el focus en la sentència del procés, que qualifica de “molt dura”, fa que s’oblidi “el que va passar”. “Aquesta gent es va saltar les lleis”, assegura. Tot i així, defensa l’indult per als polítics condemnats pel Tribunal Suprem com a part de la solució al conflicte polític català i una taula de diàleg per arribar a un acord que redefineix­i la relació entre Catalunya i Espanya.

La candidata també parla de com és la vida en una ciutat, Girona, governada per Marta Madrenas, de Junts per Catalunya, i que el president de la Generalita­t, Quim Torra, ha arribat a qualificar d’“autèntica” capital de Catalunya. “Fa molt que el moviment independen­tista sembla una homilia”, assegura. Les declaracio­ns de

López connecten amb un sector de la confluènci­a d’esquerres molt crític amb el procés i més preocupat per les qüestions socials que pel sobiranism­e.

Els comuns aspiren a aconseguir un escó per Girona aquest diumenge.

Laura López, cap de llista per Girona, ha estat aplaudida per simpatitza­nts del partit

 ?? MARIONA PUIG / ACN ?? Jaume Asens aquest dijous
MARIONA PUIG / ACN Jaume Asens aquest dijous

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain