La Vanguardia (Català)

El PSC vol impulsar “un nou pacte territoria­l” al Senat

- MAITE GUTIÉRREZ

El PSC no està tenint una campanya fàcil. A la baixa per motius mèdics de la candidata per Barcelona, Meritxell Batet, s’hi afegeix l’oblit inicial de les referèncie­s federalist­es en el programa inicial del PSOE, després reparat, o el que consideren una “apropiació” d’En Comú Podem de la seva proposta de votar un acord per redefinir la relació entre Catalunya i Espanya. Els socialiste­s catalans senten que el partit que lidera l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els ha “robat” una idea que feia molt de temps que defensaven en solitari, una via especialme­nt reivindica­da pel seu primer secretari, Miquel Iceta, de la qual ara els comuns fan bandera.

En la recta final de la campanya el PSC ha volgut reivindica­r l’aposta pel “diàleg” i les “solucions” al conflicte polític català amb la presentaci­ó del manifest Ara Senat, ara diàleg, en què proposen d’impulsar “un nou pacte territoria­l” a través de la Cambra Alta.

El candidat al Senat, Manuel Cruz, va presentar dijous el text de suport al PSC juntament amb Iceta, que subscriuen més de 60 personalit­ats, com l’exfiscal Carlos Jiménez-Villarejo, Joan Manuel Serrat, l’expresiden­t de la Generalita­t José Montilla, la filòsofa Victòria Camps o el catedràtic de Dret Constituci­onal Xavier Arbós. Els socialiste­s catalans aposten perquè Cruz, federalist­a convençut com Iceta, torni a presidir la Cambra Alta en cas que governi Pedro Sánchez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain