La Vanguardia (Català)

Dos detinguts a Saragossa per donar una brutal pallissa a un menor tutelat

- SARAGOSSA Redacció

Els dos homes detinguts com a presumptes autors d’una pallissa brutal que va rebre un menor de 17 anys el 27 d’octubre al barri de l’Actur de Saragossa van declarar dimecres davant la titular del jutjat d’instrucció número 2, Soledad Alejandre. Segons va avançar El Heraldo citant fonts de la Policia Nacional, la víctima és un mena, denominaci­ó amb què es coneixen els menors estrangers no acompanyat­s sota tutela de l’administra­ció autonòmica, en aquest cas l’aragonesa.

La gravetat de les lesions va obligar el pacient a passar pel quiròfan i a estar-se uns quants dies ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital Miguel Servet, ja que es va arribar a témer per la seva vida. Afortunada­ment, la seva evolució ha estat molt favorable i, malgrat que continua hospitalit­zat, ja ha passat a planta.

La policia només ha imputat per l’agressió aquestes dues persones, però no es descarten més arrestos. El noi assegura que va ser “acorralat” per un grup d’almenys set individus.

Els dos detinguts són germans –tots dos amb antecedent­s penals cancel·lats– i la jutgessa de guàrdia va decretar aquest dimecres a la nit la seva llibertat provisiona­l en qualitat d’investigat­s per un delicte de lesions greus. Durant la declaració davant la jutgessa, tots dos van negar haver agredit el noi. De fet, els arrestats van dir que aquest podria haver-los assenyalat a tall de “revenja”, ja que li han recriminat “nombroses vegades” el seu mal comportame­nt. Els germans van coincidir que aquell dia van presenciar una baralla “entre menes” al carrer, però van insistir que ells “en cap moment” hi van intervenir.

Sempre segons El Heraldo ,la víctima estava acollit en un pis de l’entorn del carrer de Margarita Xirgu i els seus agressors es van encarar amb ell i li van recriminar les molèsties que suposadame­nt provocava.

Els fets van passar cap a les tres de la tarda del diumenge 27 d’octubre i els detinguts van fugir després de deixar el menor malferit enmig del carrer. El noi va rebre cops de puny i puntades de peu per tot el cos, però la majoria van anar dirigides al cap. De fet, quan va arribar a urgències, els metges van comprovar que tenia part del crani enfonsat. La Policia va necessitar una setmana per poder trobar el parador dels presumptes autors de la pallissa, a qui finalment va aconseguir arrestar i a qui ahir va posar a disposició judicial.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain