La Vanguardia (Català)

La Síndica qüestiona el sorteig de les terrasses del carrer Blai

- BARCELONA Redacció

El sorteig de l’adjudicaci­ó de les terrasses del carrer Blai ha tornat a provocar malestar entre els propietari­s de bars i restaurant­s del popular carrer del Poble Sec. Per segon any consecutiu, alguns s’han quedat sense poder parar taules al carrer, a causa d’una ordenació singular de terrasses més restrictiv­a que en altres punts de la ciutat.

Els restaurado­rs afectats s’han adreçat a la Síndica de Greuges de Barcelona, que ha obert una actuació d’ofici perquè considera que hi ha una “falta d’equitat en la decisió”. Com sembla lògic, en els trams on hi ha més sol·licituds també hi ha més probabilit­at de quedar-se sense autoritzac­ió. Els afectats consideren que s’hauria d’aplicar algun tipus de mesura correctora per fer-ho més just.

La mateixa Síndica ja va sol·licitar l’any passat que es dugués a terme una redistribu­ció de les taules perquè cap local no es quedés sense terrasses. En cas de no ser possible, va suggerir Vilà, s’haurien de canviar les condicions en què es fa el sorteig per garantir que a aquests establimen­ts que s’han quedat sense terrassa un any no els pugui tornar a passar el mateix en els sortejos successius, de manera que el perjudici vagi sent compartit per tots els locals del carrer de manera rotatòria.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona descarten fer cap canvi en l’adjudicaci­ó dels vetlladors feta per sorteig perquè és la formula establerta en l’ordenança de terrasses i en l’ordenació singular dels carrers Blai i Blesa i, per tant, consideren que això impedeix fer-ho de qualsevol altra manera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain