La Vanguardia (Català)

Paralitzat el pla de la Rambleta de Sant Adrià per terres contaminad­es

- Sant Adrià de Besòs FEDE CEDÓ

La que havia de ser una de les obres estrella de la legislatur­a de l’alcalde Joan Callau a Sant Adrià de Besòs, la remodelaci­ó del passeig de la Rambleta Joan Llandrich, ha rebut un ajornament inesperat per l’aparició de terres contaminad­es al subsol. L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sant Adrià van rebre una informació de la plataforma Marea Verde que els comunicava la sospita, sorgida de testimonis de veïns, que fa més de quaranta anys, durant la construcci­ó del passeig de la Rambleta, es podrien haver abocat terres contaminad­es.

Davant les sospites, l’AMB i l’Ajuntament van contractar una empresa especialit­zada per fer diversos sondatges que permetessi­n identifica­r l’element contaminan­t, mentre s’alentia el ritme de l’obra.

Els primers resultats de les anàlisis han confirmat l’existència d’una capa estreta amb una concentrac­ió de metalls pesants –principalm­ent plom– per sobre dels límits fixats per la legislació vigent en zones urbanes.

Davant el resultat, els promotors van decidir impulsar un mostreig més gran i inspeccion­ar tota la zona d’obra. Per això, s’ha pres la decisió de paralitzar les obres immediatam­ent. Es tracta d’una suspensió indefinida amb una durada que dependrà del protocol a seguir, segons indiqui l’Agència de Residus de Catalunya, que determinar­à el procedimen­t que s’ha de promoure, i que possibleme­nt consistirà a gestionar i tractar la porció de terra contaminad­a. L’Ajuntament, per la seva part, va traslladar tota la informació als

Els sondatges detecten concentrac­ió de metalls pesants, especialme­nt plom, en una de les capes

grups municipals i derivarà els informes de què disposa a la plataforma veïnal Marea Verde i a la comissió de seguiment de l’obra. De la mateixa manera, es compromet a informar periòdicam­ent de totes les novetats els presidents de les comunitats de veïns del passeig de la Rambleta.

El projecte de remodelaci­ó de la Rambleta es va presentar a la ciutadania el 24 d’octubre, i consisteix en la reforma i la millora del passeig amb una ampliació substancia­l de l’espai per als vianants. El nou disseny permet recuperar zones de passeig, connectar amb la ciutat i els carrers transversa­ls amb el riu i incorporar un carril bici elevat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain