La Vanguardia (Català)

Denúncia d’obres il·legals a l’edifici ruïnós de la Salut

Veïns de l’immoble asseguren que van avisar a l’octubre la Guàrdia Urbana d’una actuació a la paret mestra de la planta baixa

- FEDE CEDÓ Badalona

Enfrontame­nt polític entre l’alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), i el portaveu del PP, Xavier García Albiol, arran de la informació que va difondre un veí de l’immoble en demolició, el 16 del passatge de la Torre del barri de la Salut. L’inquilí del primer segona el 4 d’octubre va avisar la Guàrdia Urbana de Badalona per unes obres de construcci­ó d’una porta, una finestra i unes canalitzac­ions que van foradar la paret mestra de l’edifici. A partir d’aquell moment, expliquen els mateixos veïns, van començar els moviments de terra i les esquerdes.

El líder del PP es va fer ressò de la informació veïnal i va acusar l’alcalde socialista d’haver intentat amagar les causes de l’enderrocam­ent de l’edifici, sempre apuntant a la falta de responsabi­litat dels veïns per haver fet cas omís dels requerimen­ts municipals. Tot i això, un informe del Departamen­t d’Urbanisme del 25 de gener detalla que “no hi ha deficiènci­es importants” a l’edifici des de l’última inspecció del 2017 .

Albiol assegura que als afectats també se’ls va ignorar quan van contactar amb el coordinado­r del districte i la regidora, Elena Boya, “que van amagar la informació i no la van traslladar a l’opinió pública”. Per això, el regidor popular exigeix la paralitzac­ió immediata de la demolició i “deixar de culpar els veïns” de l’enfonsamen­t, causat, va dir, per “negligènci­a del govern”.

Pastor, per la seva part, va arremetre contra Albiol, a qui va acusar de mentir i aprofitar-se “de les tragèdies” i va informar que les obres al baix de l’edifici no tenen relació amb les esquerdes, ja que “les bigues estaven en perfecte estat” i el problema va començar per una altra banda.

 ?? EP ?? Les grues continuen amb la demolició de l’edifici sinistrat
EP Les grues continuen amb la demolició de l’edifici sinistrat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain