La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Passejant les criatures amb els més menuts del circ. Guarnit. 2 Ibèria sense fiords mariscaire­s. Roseguem amb cara de Mickey Mouse. El teu gendre, en algun moment, la va trobar atractiva. 3 Relatiu al vas sanguini més important de tots els que tenim. Camp plantat de sègol, segons on. 4 Arbust que no remet als triomfador­s, però gairebé. La visita el turista i l’evita l’empresari. 5 Sol precedir totes les condicions. La península de la bota. Retopi sense vocalitzar. 6 Astràgal.

Pot ser d’una marededéu o dividirse en píxels. Iode. 7 Encenedor de focs de camp. Capdavante­r. Sud-est, i prou que ho conec. 8 Iode. Inclinat. Un dels vehicles voladors que Verne va fer servir per escriure la volta al món en vuitanta dies. 9 Sobirà persa. No el deixeu avançar. Sent una por notable. 10 Es reforça en tots els grups humans quan arriba la primavera. Alternativ­a del coco a les palmeres. Ho sumeu tot llevat de les dues unitats. 11 Universita­t oberta de Venècia. Pagui pels seus pecats mentre escolta ‘Penny Lane’ dels Beatles. Alabis. 12 Agafar el gos el bestiar fugisser de la caça. L’estil natatori més veloç. Tona mètrica.

13 Liliàcia bulbosa. Així així, ni bé ni malament. 14 Peça de fusta perquè no peti la porta. Advocats.

VERTICALS 1 Covadors. Tret de l’aigua l’art que hi havia llançat el pescador.

2 Anul·lats en tots els seus efectes. Deixa anar el que li sembla. 3 Peix que també es diu anfós. Punt directe en el joc del tenis. Aquests tenen forma d’ou. 4 Nitrogen. Barrinar. Pagament. 5 Ària de proporcion­s reduïdes que ha format part de l’òpera lleugera i de la cantata. El cor de l’acta. Trepitjo fort amb els peus.

6 Conquilla de cargol marí. Fabricants d’aluda. 7 Tot terreny. Esborraran. En Capone. 8 Ama. Moral. Escaire. 9 El domes en absència de l’os. Sigui necessari. Marxes lluny del mas. 10 Res no és. Vora superior d’una vela quadra o d’una aurica. Alabat. 11 S’estira. Golafre com ell sol. Posar-se de vint-i-un botó.

12 Ho netejaré tot fins a deixar-ho net com una patena. Aplico els meus llavis sobre els teus. Sobirà persa.

13 Endavant les atxes. El punt més alt d’una cosa. 14 Tractament­s conjunts. Que manifesta contrariet­at, probableme­nt perquè ha perdut a les cartes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain