La Vanguardia (Català)

Una nit per 50.000 dòlars

El Park Hyatt ofereix a Manhattan una suite de 400 m2 amb majordom i xef per un preu a l’abast de molt pocs

- Nova York. Correspons­al FRANCESC PEIRÓN

El luxe s’enfila ben amunt. En concret, a la planta 59 del gratacel fundaciona­l al carrer 57 del que es coneix a Manhattan com “el corredor dels multimilio­naris”. A 50.000 dòlars –uns 45.000 euros– la nit. Aquest és el preu de la suite, amb vistes de postal, que el Park Hyatt ofereix per a ultrarics a la localitzac­ió de l’edifici One57, el primer en què es va superar la xifra dels 100 milions de dòlars pagats per un apartament a Nova York. Aquesta suite és el súmmum segons va informar ahir The Wall Street Journal.

“Això no és per a l’1%”, afirma Patrick Scholes, analista en hospitalit­at i lleure de la firma SunTrust Robison Hum-phrey. “Això és per a la desena part de l’1% o fins i tot més exclusiu”, remarca en aquell article. Ja s’entén que no és una habitació qualsevol, que a més s’ha de llogar pel mínim d’una setmana. En realitat consisteix en la reconversi­ó d’un pis de tres dormitoris, 400 m2 i sostres de més de tres metres d’altura.

El servei inclou majordom i xef. Disposa d’un vestidor, equipat a l’estil Nordstrom, en el qual s’ofereix roba per comprar. Pel mateix preu, els que s’hi allotgen disposen de viatges en helicòpter de i cap a l’aeroport. Aquesta oferta busca atreure reialeses o financers molt afortunats. Aquests clients acostumen a viatjar amb una família extensa, amb mainaderes, guàrdies de seguretat i empleats. Així que solen ocupar altres habitacion­s de l’establimen­t on s’allotgen.

Les altres 92 suites del Hyatt, cap d’aquest nivell, tenen molta acceptació entre clients de Rússia, l’Orient Mitjà, països de Sud-amèrica com el Brasil, o el mercat asiàtic, amb la Xina al capdavant.

La irrupció d’aquest allotjamen­t caríssim suposa un repte per a l’oferta d’hotels que competeixe­n en el luxe, com el Ty Warner Penthouse de Four Seasons, també al carrer 57, però a l’est, que té vistes de 360º sobre la ciutat i Rolls Royce amb xofer. Mentre que al Baccarat, al bell mig de Manhattan, les suites més cares tenen aplics de cristall, taulells de marbre i peces d’art procedents de la seva col·lecció pròpia.

A l’estança del Hyatt no s’han oblidat de la cultura. La seva decoració es compon de quadres i litografie­s d’artistes com ara Philip Guston o Mariah Robertson, a més de llibres en edicions especials.

Aquesta empresa va experiment­ar

La superestan­ça de luxe ocupa un apartament de la planta 59 del gratacel One57

una demanda creixent de suites de luxe. Tenien al davant una gran oportunita­t per facilitar aquells desitjos. L’hotel és a la base del One57, que s’eleva 90 plantes. Entorn del 15% de les seves unitats està sense vendre. Una d’aquestes és la que Hyatt ha transforma­t en la seva singular estança.

A més de l’ingrés directe per a l’empresa, la promotora del gratacel (Extell) espera que aquesta iniciativa porti un altre benefici. Que alguns dels multimilio­naris que s’allotgin a la supersuite s’enamorin de l’edifici i hi tornin per comprar.

La panoràmica de la luxosa estància abasta des de Central Park fins a l’estadi dels Yankees, al Bronx. Des d’aquella altura, les misèries de l’asfalt es difuminen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain